Boendet

Hej!

Jag tänkte i det här inlägget berätta lite om hur vi bor här i Zurich, och vilka Patrik och Anton  egentligen är....

Vi bor i en lägemhet i stadsdelen Altstette, det tar ca 5 min upp till skogen och elljusspåret där det finns fina löpspår och ca 20 min in till Zurich City.  Helt ok läge med andra ord! Några minuter från lägenheten finns ett litet centrum med många restautaranger, några klädbutiker och flera matvarubutiker. På tal om matvarubutiker så är utbudet helt ok och man börjar allt mer hitta det man söker. Men öppettiderna är lite annorlunda här jämfört med Sverige, de stänger rätt tidigt på kvällarna och nästan ALLA butiker är stängda på söndagar! Kan hända att någon bensinmack är öppen, men annars är allt stängt och till och med tvättstugan i huset är stängd!!! Man får alltså inte tvätta på söndagar, helt sjukt! De har då verkligen behållt söndagen som vilodag, vilket säkert är bra men lite svårt att vänja sig vid när man är van att fixa hur mycket som helst just på söndagarna. Men det kanske är nu man ska passa på att lära sig något av detta, lära sig att ta det lugnt och verkligen ha söndagarna som vilodag. Det får nog helt enkelt bli så hädanefter =)

Vilka är då Patrik och Anton??

Patrik är en trevlig kille i sina bästa år från Södertälje som de senaste tre åren spelat tillsammans med Alex i Dalen. Patrik spelar back i Grasshoppers och bor i samma lägenhet som mig och Alex, vi bor alltså i ett litet kollektiv. Anton däremot bor i en egen lägenhet bredvid våran, han är är tränare för Grasshoppers men har tidigare också tränat bland annat Dalen och Pixbo. Ofta äter vi tillsamman alla fyra, och inte allt för sällan softar killarna i soffan framför tv-spelet.

   
I det här fina gula/bruna huset bor vi, tredje våningen uppifrån. På tredje bilden kan man se vår egen lilla loftgång, det är Antons dörr man ser närmast och vår är längst bort. Sedan en bild på utsikten från loftgången.




   




Välkommen in till oss!

Först två bilder på hallen, sen en bild på Alex som spelar tv-spel i vardagsrummet. Sen en bild från i torsdags då Patrik och Anton stekte pankakor.... och Alex diskade. Vilken härlig bild va, kan inte bli så mycket bättre ;) köket är inte det största, men finns det hjärterum så..
Sedan en bild på matrummet/hallen.



    


En vanlig syn i vardagsrummet ;) och utsikten från balkongen!

   



Nu vet ni lite mer om vårt lilla kollektiv =)

Killarna är och spelat match i Chur, heja heja heja så jag ska passa på att se några avsnitt av bonde söker fru! 





Kommentarer
Postat av: Ida Larsson

Loftgång, då känner ju du och Alex er som hemma =)



Kram på dig!

2009-11-20 @ 23:04:22
Postat av: Josefine

Hej! Lägenheten ser ju kanonfin ut :) Hoppas allt är bra med er! Kommer ni till Gerlafingen något nästa helg? Julfika fredag, fest lördag? :)

Tack för senast förresten!

2009-11-21 @ 22:32:41
URL: http://ekmanjosefine.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0