Se det snöar i Zurich!

  

Snö, 1:a advent och helgäventyr

Nu börjar man äntligen få liiiite julkänsla, för idag kom första snön =) i och för sig är det väldigt blöt snö men är ju snö i alla fall! Igår var det första advent, och tyvärr hade vi inga julsaker att pynta med så vi får nog ta en sväng till Ikea och inhandla en ljusstake....eller två ;). Är nog inte första prio för killarna så vi får väl se när/om det blir, men får jag bestämma så blir det snart! Man måste ju verkligen bara ha något som lyser upp i mörkret, och då är ju ljus och ljusstakar det bästa som finns! Får tända de ljus jag har tillsvidare...
'
I helgen var vi i Burgdorf på "svenskfest", Burgdorf är en ort/by några mil utanför Bern. Det var partypinglan Sophia Molin som bjöd till fest med en härlig blandning av svenskar, Tjeckier och Schweizare. Det var många gamla Dalenspelare men också en del nya ansikten. Efter festen fick vi sova över hos Mattias och Josefine som också bor i närheten av Sophia, hade känts lite drygt att ta sig tillbaka till Zurich så sent på natten! Så ett stort tack till söta Josefine och Mattias =)

Varannan vecka går jag ju på "Aupairträff" i svenska kyrkan, är dock inte så kyrkligt som det låter utan mer en samlingsplats där man träffar många svenskar. I alla fall så bakade vi lussebullar för några veckor sedan som skulle säljas på en basar i st peterskyrkan här i Zurich. Vi var faktiskt också med och hjälpte till på basaren,  jag fick äran att stå i fiksedammen =) Vad gör man inte för att svenska kyrkan ;)

Mamma tycker att jag låter som en riktig hemmafru som går i kyrkan och hjälper till på basarer, men så är det inte riktigt... bara nästan haha ;)

I dag har jag fixat lite här hemma och bakat kladdkaka, nu blir det middag och sen träff i kyrkan!



Lussekattsbakning på svkyrkan:


   






Boendet

Hej!

Jag tänkte i det här inlägget berätta lite om hur vi bor här i Zurich, och vilka Patrik och Anton  egentligen är....

Vi bor i en lägemhet i stadsdelen Altstette, det tar ca 5 min upp till skogen och elljusspåret där det finns fina löpspår och ca 20 min in till Zurich City.  Helt ok läge med andra ord! Några minuter från lägenheten finns ett litet centrum med många restautaranger, några klädbutiker och flera matvarubutiker. På tal om matvarubutiker så är utbudet helt ok och man börjar allt mer hitta det man söker. Men öppettiderna är lite annorlunda här jämfört med Sverige, de stänger rätt tidigt på kvällarna och nästan ALLA butiker är stängda på söndagar! Kan hända att någon bensinmack är öppen, men annars är allt stängt och till och med tvättstugan i huset är stängd!!! Man får alltså inte tvätta på söndagar, helt sjukt! De har då verkligen behållt söndagen som vilodag, vilket säkert är bra men lite svårt att vänja sig vid när man är van att fixa hur mycket som helst just på söndagarna. Men det kanske är nu man ska passa på att lära sig något av detta, lära sig att ta det lugnt och verkligen ha söndagarna som vilodag. Det får nog helt enkelt bli så hädanefter =)

Vilka är då Patrik och Anton??

Patrik är en trevlig kille i sina bästa år från Södertälje som de senaste tre åren spelat tillsammans med Alex i Dalen. Patrik spelar back i Grasshoppers och bor i samma lägenhet som mig och Alex, vi bor alltså i ett litet kollektiv. Anton däremot bor i en egen lägenhet bredvid våran, han är är tränare för Grasshoppers men har tidigare också tränat bland annat Dalen och Pixbo. Ofta äter vi tillsamman alla fyra, och inte allt för sällan softar killarna i soffan framför tv-spelet.

   
I det här fina gula/bruna huset bor vi, tredje våningen uppifrån. På tredje bilden kan man se vår egen lilla loftgång, det är Antons dörr man ser närmast och vår är längst bort. Sedan en bild på utsikten från loftgången.




   




Välkommen in till oss!

Först två bilder på hallen, sen en bild på Alex som spelar tv-spel i vardagsrummet. Sen en bild från i torsdags då Patrik och Anton stekte pankakor.... och Alex diskade. Vilken härlig bild va, kan inte bli så mycket bättre ;) köket är inte det största, men finns det hjärterum så..
Sedan en bild på matrummet/hallen.



    


En vanlig syn i vardagsrummet ;) och utsikten från balkongen!

   



Nu vet ni lite mer om vårt lilla kollektiv =)

Killarna är och spelat match i Chur, heja heja heja så jag ska passa på att se några avsnitt av bonde söker fru! 





Lördagsnöje

I går tog vi oss en tur upp på Uetliberg, ett berg med en fantastisk utsikt över Zurich-stad och alperna. Det tog oss två timmar att gå från lägenheten och upp till Uetlibergs utsiktsplats. Det går även att ta ett tåg hela vägen upp, men vi valde den mer utmanande vägen, genom skogen och upp. Det var en brant men härlig vandring!


BILDER



VÅR VÄG MOT BERGET...

Vi tänkte först ta bussen till berget, men ångrade oss och tog en promenad istället. På vägen till berget hittade vi fint planterade blommor och väldigt håriga kossor!

     



HÄR BÖRJAR BESTIGNINGEN AV UETLIBERG...

Fin utsikt redan vid foten av berget. Under vandringen upp blev det några vätskepauser, vilket var tur för mig så jag fick vila mina trötta ben lite... var ju ett tag sen man var i samma goda form som Alex ;) Men snart så...

    



JIIIIHOOOO, ÄNTLIGEN UPPE!!!

Väl uppe möttes vi av en tågstation, två restauranger och ett hotell. Vi valde att fylla på energi i form av en välbehövlig salamimacka och en Öl!

     



UTSIKTSTORNET

Efter vi hade käkat lunch klättrade vi upp i utsiktstornet och fick en fantastisk utsikt över Zurich stad. På bilden nedan till höger ser man huset vi bor i. Om man tittar i mitten av bilden så står det två gula hus där. Vi bor i det som står närmast hitåt! Kanske lite svårt att se...


     



VI TOG HUR MÅNGA KORT SOM HELST PÅ DEN VACKRA UTSIKTEN...

Här är några kort på utsikten och oss, Zurcih sjön och alperna
     



FIKA OCH LAMPOR I FORM AV TYP EN ÄLG, REN ELLER HJORT...

Självklart hade vi med oss varm choklad (i vår nya trendiga termos från Ikea) och kakor! Vi kom aldrig fram till vad gatlamporna egentligen skulle föreställa...


   



Efter ett antal härliga timmar på berget valde vi att ta tåget ner. Kanske blir det vandring hem nästa gång också... eller  kanske tåget båda vändorna ;)

När vi kom blev det skagentoast och julmust, sen väntade film med Patrik och Anton. Vilka är då Patrik och Anton?? För er som inte riktigt hängt med i svängarna så kommer jag förklara lite mer om det i nästa inlägg....

Lördagen kan sammanfattas som riktigt härlig, med mycket frisk luft och motion!


Mys

I går när grabbarna var på träning passade jag på att mysa till det lite med glögg, pepperkakor och "bonde söker fru" =). Kan inte bli så myckt mysigare va?! Så himla bra att man man se vissa svenska program genom tv4play mm! Allt som går på tv här är ju dubbat, inge vidare roligt...men kanske ett bra sätt att öva sin tyska på!  


                              


En rolig helg med trevligt sällskap

Under helgen som var, spelade Alex 4nations-cup i Brno (Tjeckien) och Sverige vann alla matcherna och blev därmed också cupsegrare! GRATTIS GRATTIS! Själv passade jag på att träffa Cissi och Josefin, två svenska tjejer som också bosatt sig i Schweiz för en tid. Cissi är sambo med Marc Dysli, en Schweizisk landslagspelare som de senaste 5 åren spelat med IBK Dalen men nu åter är tillbaka i Bern och sitt forna lag Tigers Langnau. Josefin är flickvän till Mattias Wallgren, som också tidigare spelat med Dalen men som nu är inne på sin andra säsong med det Schweiziska laget SV Wiler-Ersigen.

Jag började min resa tidigt på lördagsmorgonen då jag tog tåget från Zurich till Bern för att möta upp Cissi och Josefin. Tåget mellan Zurich och Bern tar bara 1 timme. Vi startade dagen med lite shopping på stan, jag inhandlade en jätte mysig lila och fin halsduk som jag garanterat kommer ha användning för i regnrusket här. Vi hann även med en supergod fika på Starbucks, helt otroligt vilka smaskiga bakverk de har där! För mig blev det en cappuccino och en supermumsig chokladmuffins med philadelphiafyllning... den var riktigt god kan jag säga. Får se vad jag provar nästa gång ;)

När vi var klara med shoppingen åkte vi hem till Cissi och lagade plankstek, sedan blev det svenskt godis och filmen Sex and the city som är lika vansinnigt rolig varje gång man ser den. Ett hett tips för den som är lite trött på hösten och behöver sig ett gott skratt!! Jag sov över hos Cissi och åkte tillbaka till Zurich på söndagsmorgonen. Ser fram emot nästa gång jag får träffa tjejerna igen!

Jag hämtade alex på flyget igår (måndags) vilket också var första gången jag körde bil i Schweiz, men det gick hur bra som helst. Jag tog vägen förbi Ikea, inhandlade bla en lampa, gardin, duschdrapperi och lite andra smågrejer som glögg och kaviar. Måste säga att jag är bra stolt över mig själv att jag lyckades hitta både till Ikea och flygplatsen UTAN GPS =)

I kväll när Alex kommer hem blir det storstädning av lägenheten.... jippi...


Hade tänkt lägga in bilder från helgen, men de var tyvärr tagna i fel format så de går inte att lägga in i bloggen....


Måste bara lägga in det här fina kortet på Alex när han skulle på inkilning med laget tidigare i höstas...


Hallo!

Välkommen till min blogg, roligt att du har hittat hit!

Nu kan DU hänga med i vad som händer här i Schweiz =) 


Tschuss!


Bilder: Oktober i Zurich

   

Bilder: Oktober i Zurich

    

 

 

 


RSS 2.0