Vilken soppa

Kom precis hem efter en lång dag på jobbet och ett mycket trevligt frisörbesök hos min fina Helen som jag nu har klippt mig hos det senaste året. Fick bara lov att göra ett besök hos henne innan jag flyttar hem. Dels för att jag behövde bättra på mina slingor men också för att kunna säga hej då. Har varit riktigt skönt att ha henne att gå till, få prata svenska, dricka en kopp kaffe och helt enkelt slippa anstränga sig så mycket.
-
På jobbet i dag lyckades jag spilla ut halva soppskålen när jag snabbt skulle ta mig upp för trappan. Så förutom att barnen fick lite mindre soppa i dag så fick jag ligga på knä och skura trappan från soppan som till råga på allt innehöll minismå pastabokstäver som inte alls ville bli upptorkade. Jag kan ju berätta att vår "mattant" egentligen inte är alls så trevlig, hon gillar att ge utskällningar. Kan ju säga att jag fick lite panik när jag insåg att soppan var utspilld. Men när jag hade spillt ut soppan i trappan och bad så mycket om ursäkt sa hon bara nått i stil med att det inte var hennes problem och att hon inte kunde göra något åt att barnen fick mindre soppa. Trodde hon skulle bli riktigt förbannad så jag får vara nöjd med att jag bara fick en indirekt avhyvling!
-
Annars så var det som vanligt på jobbet, känns som det är mycket att fixa nu innan flytten bara som jag måste fixa under dagtid då jag jobbar. Hade räknat med att kunna ta ut en semesterdag någon gång under de två sista veckorna men så blev det ju inte. Så nu får jag försöka fixa allt under min lunchrast.
Nu ska jag gå och fixa någon middag.
//Lisa

Två veckor kvar i detta vackra land

Det börjar bli vår här i Zürich, men den har inte kommit så här långt tyvärr!
Bilden är tagen förra våren.
-
Nu är det exakt två veckor tills jag tar mitt pick och pack och flyttar hem till Dalarna, Sverige. Hade lite panik över hur jag skulle få hem alla mina saker. Men nu blir det så att Alex tar samma flyg som mig till Sverige vilket betyder att jag kan packa ytterligare 25kg som han checkar in åt mig. För han behöver inte ha med sig mer än handbagage för sin lilla Sverigetripp.
-
I går förlorade GC andra kvartsfinalmatchen mot Grünenmatt vilket betyder att det nu står 1-1 i matcher inför 3:e matchen som spelas i kväll. Grünenmatt spelade riktigt bra igår och GC var inte alls lika överlägsna som de var i den första matchen då de vann med 13-1. Underskattning kanske?? Hoppas att GC rycker upp sig och ser till att vinna i kväll. Alex kommer i dag bara vara med på bänken för att kunna hoppa in vid eventuella straffar.
-
Här i Zürich är det verkligen tråkigt väder, riktigt grått och regnet öser ner. Så i dag ska jag nog passa på att rensa bland mina papper och kläder och kanske till och med börja packa lite inför flytten.
-
Trevlig söndag!
//Lisa

Playoff

I går satte slutspelet igång i den Schweiziska ligan. GC kom trea i serien och valde Grünenmatt som motstånd. De spelade bra mot dem under grundserien och så var även fallet i går då de spelade första slutspelsmatchen mot dem. Slutresultatet blev 13-1 till GC och hela laget spelade riktigt bra vilket var kul att se. De spelar bäst av 7 matcher så det gäller ju att de presterar lika bra i de kommande matcherna också om de vill ta sig vidare till semifinal. Både på lördag och söndag spelar de på bortaplan, har inte riktigt bestämt än om jag ska åka med och kolla eller inte. Alex kommer bara spela en av matcherna i helgen eftersom hans knä behöver extra vila mellan matcherna. Så jag kanske hänger med och kolla den han spelar.
-
I dag på jobbet hade vi endast fem barn i vår grupp och vi var tre personal så vi åkte ner en sväng till sjön och matade fåglarna och fikade med barnen. Det var ingen riktig vårvärme idag men solen sken i alla fall. Det är tydligen nu som alla tar med sina barn på skidsemester till Alperna, vilket betyder att vi nästa vecka också kommer ha väldigt få barn.
-
I går fick jag en glad överraskning i brevlådan då mamma och pappa hade skickat ner en stor godispåse som alla hjärtansdagpresent! MUMS, nu har jag då så det räcker tills jag flyttar hem till Sverige =)
-
Helt slut efter den här dagen, känner mig lite krasslig så nu ska jag gå och koka mig en kopp te och sen lägga mig i soffan och se någon bra serie och hoppas på att det känns bättre i morgon.
-
Trevlig afton!
//Lisa

HaPPy VaLENtinES DaY

Livsnjutare.
-
Ser rätt härligt ut!
-
På den här restaurangen hängde vi hela dagen.
-
Sophia visar akrobatik med kryckorna!
-
Hoppkort...
-
Tvätt på torkning.

Här på Sophias blogg finns fler bilder om du vill se!
-
Sänder här en STOR kram till er alla som ibland tar er tid att läsa min blogg. För i dag är det ju faktiskt Allahjärtansdag!
-
Helgen spenderade jag tillsammans med bästa Cissi och Sophia i Bern och Mürren. Eftersom jag snart åker tillbaka till Sverige var jag extra glad att få träffa dem, och vi fick även fira Cissi som fått ett nytt jobb! Det blev en tidig lördag för mig då jag plockade upp Sophia redan halv 9 för att sedan styra bilen vidare mot Cissis Place. Vi åkte vidare mot Mürren. Vi hade egentligen inte planerat så mycket mer än att ta oss till Mürren och bara njuta av dagen. Och vi njöt minst sagt av den underbara dagen, vi intog verandan på en mysig restaurang långt upp i bergen och bara njöt av god mat och underbart väder. Strosade lite, tog en hel del kort och hade det riktigt trevligt hela dagen innan vi begav oss hem till Cissi i Bern på eftermiddagen. Hemma hos Cissi slappade vi en stund i soffan och drack ett glas vin innan vi tog tåget in till centrala Bern och åt texmex-mat på Desperado. Maten var hur god som helst! Sedan tog vi tåget tillbaka till Cissi och jag somnade i soffan vid 23.00, jag var verkligen helt slut. De andra två var nog inte så pigga de heller så det blev en tidig kväll för oss alla tre. På söndagen unnande vi oss en sovmorgon och vi fick som vanligt världens största frukost hos Cissi. Hon kan verkligen det där med frukost =) Efter att ha smält maten och sett Anja åka störtlopp var det dax för mig och Sophia att ta bilen hem igen. Åter hemma i Zürich blev jag så himla taggad på att ta en joggingtur som resulterade i att jag faktiskt sprang hela 8 km på en helt ok tid, mycket bra för att vara jag.
Hoppas ni har en mysig allahjärtansdag!
//Lisa

Underbar söndag i backen

BILDER FRÅN ENGELBERG
-
Robban och Johanna i backen.
-
Jag i backen.
-
BILDER FRÅN LÖRDAGENS UTFLYK
-
Jag i blåsten (som inte syns på bilden).
-
Alex med fin utsikt.
-
Det här kommer jag sakna.
-
Alex kollar in kartan.

-
I går hade jag en underbar solig dag i Engelberg tillsammans med mina tidigare klasskamrater Robban och Johanna som var där på konferens med jobbet. Det blev en riktigt härlig dag och jag fick äntligen göra första åket för den här säsongen. Så helt perfekt att de valde att ha konferensen i just Engelberg som ligger ca 1,5 timme med bil från Zürich. Det var väldigt mycket folk i backen och rätt lite snö men det gjorde ingenting för det kändes hur kul som helst i alla fall.
-
I lördags tog vi en dagsutflykt till St Gallen där vi tog linbanan upp till en topp med en enastående utsikt. Förutom att vi nästan höll på att blåsa av den där toppen var vädret perfekt och solen sken som bara den. Vi passade även på att avnjuta en god pastabuffé till lunch.
-
Kan inte riktigt klaga på vädret i dag heller, riktigt skönt med strålande sol och ett antal plusgrader. Dagar som de här är är det bra att jobba på dagis då man alltid får någon timme i solen.
-
//Lisa

Älvdalen


-
Nu börjar det kännas väldigt segt på jobbet, tiden går sakta och jag känner mig alltid rastlös. Kanske beror på att man vet att man snart ska sluta eller så är jag bara inte så tokpeppad på att jobba. I går kväll var vi på Zic Zac och käkade med Gc och vi fick även lite information angående slutspelet som sätter i gång om två veckor. Gc har ju faktiskt också tagit sig till cupfinalen (Som rankas otroligt högt här i Schweiz) där de möter Wiler Ersigen som vunnit serien ett antal år i rad. Wiler har varit helt överlägsna i många år och har många bra spelare. (De har tydligen haft svårt i cupen vilken är fördel GC så klart) Men Gc är riktigt heta i år, så nog har de allt chans att slå dem! cupfinalen spelas i Bern den 5 mars. Självklart vill man vara där och se!
-
Har börjat ringa runt till olika fastighetsägare i Mora eftersom jag verkligen måste ha en lägenhet. Som sagt så vill jag helst bo i Mora och inte i Älvdalen eftersom Älvdalen känns lite för litet för min smak. Det är ju några mil mellan Mora och Älvdalen så det kommer bli en del pendlande men det kan det absolut vara värt. En annan sak att lägga på minnet är ju att Larz Kristerz faktiskt kommer från Älvdalen, kanske får man gå och se en konsert!
-
Nu ska jag gå och göra mig en smoothie!
Trevlig kväll
//Lisa

RSS 2.0