Vilken underbar helg det blev!

Efter det lite snörpliga slutet på förra veckan behövde jag verkligen helg och jag fick verkligen en superhelg kan jag säga. Fredagen började med middag hemma hos mor och far eftersom det är där jag numera bor under helgerna. Efter middagen gick jag ner till en av mina vänner för att dricka lite vin och bara snacka. För det behövs verkligen ibland av någon anledning! Lördagen spenderades på Lugnet där Svenska skidspelen var i full gång, solen sken hela dagen och det var hur härligt som helst ute. Vi fikade och tittade på skidåkning hela dagen. På kvällen bjöd Anna på födelsedagsfest och jag träffade vänner som jag inte sett på flera år. Riktigt kul! Faluns nattliv brukar kanske inte vara det hetaste men eftersom det var "skidspelsfest" på ett uteställe i stan så bestämde vi oss för att gå dit. Det gjorde vi helt rätt i, för vi hade hur kul som helst =) Träffade på massa gamla klasskompisar och folk jag inte sett på år och dar.  På söndagen blev det fikadejt med tjejerna och en långpromenad i solskenet.

Veckan i Älvdalen har börjat bra, det har faktiskt blivit en hel del träning och promenader. Känns så skönt att äntligen börja komma i gång med träningen igen. Och jobbet.... det är fortfarande kul =)

//Lisa


Lägenheten...

Åkte och kollade in lägenheten i dag efter jobbet. Den var inte direkt nyrenoverad men den låg riktigt bra till så den kändes i alla fall helt ok. Det är en relativt stor etta med riktigt kök och sovalkov. Enda problemet är att han som bor där nu kommer flytta ur först den sista april.... Alltså en månad senare än vad jag har blivit informerad om. Jag blev helt knäckt kan jag säga, var ju inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Men det finns ju värre saker och jag blir ju inte direkt hemlös på grund av det här. Det får väl lösa sig på nått sätt... Hade bara verkligen sett fram emot att få flytta in den 1:a april =(.

Nu ska jag gå och göra mig lite kvällsfika och sen blir det en tidig kväll för mig!
//Lisa


Våren är på intåg har jag hört...

                                                       
Men i Älvadeln är det fortfarande -10 på morgonen och några minus på dagarna. Men solen skiner och det är ljust både när man åker till jobbet och åker hem från jobbet. Det måste väl också vara ett klart vårtecken!? I dag motionerade jag i över en timme, och det var ett tag sen det hände kan jag säga. Det var ju rätt kaotiskt sista veckorna i Schweiz och sen åkte jag ju på den den dunderförkylningen. Men det börjar kännas mycket bättre i halsen nu och jag börjar piggna på. Så jag passade på att ta en promenad till skolan i dag på eftermiddagen där jag hämtade stavar och gick ut på en skön stavgångstur. Det var riktigt härligt att gå i dag, med snön knarrades under fötterna och med solen som precis höll på att gå ner.

I morgon ska jag åka till Mora för att titta på lägenheten! Han lät i alla fall rätt så säker på att jag skulle få se den den här gången, men man vet ju aldrig. Jag hoppas i alla fall att jag får se den för det vore skönt att kunna börja planera inköp mm. Vet ju att jag kommer behöva köpa en hel del saker och jag har redan planerat in ett Ikea besök med en av mina vänner från Falun. 

Trevlig kväll!
//Lisa

Första lektionen avklarad

I dag genomförde jag min första egna lektion. Det har varit en riktigt lugn start här på jobbet då jag var helt fri från lektioner i går och endast hade en lektion idag. Det känns verkligen bra att jag fick tid att sätta mig in i allt nytt och läsa in mig på de ämnen som jag ska undervisa i. För att bli inslängd på lektion första dagen hade nog inte varit någon hit. Lektionen i dag gick i alla fall bra och jag ser fram emot mina kommande lektioner i veckan.  

Nu har jag verkligen fått känna på hur det känns att jobba med något som man verkligen tycker är kul, tänk att jag nu "måste" läsa in mig på roliga hälso/friskvårds-ämnen och "måste" hålla mig uppdaterad inom detta område. Jag säger bara det, UNDERBART! Känns som jag har ett riktigt spännade och utvecklande år framför mig, and i like it! Klart att det kommer vara tufft också vissa dagar men för att vända det till något positivt så är det väl på så sätt man utvecklas och blir starkare?!

Klockan är 16.19 och jag är ensam kvar på kontoret. En normal dag hade jag inte suttit kvar här utan så snabbt som möjligt tagit mig härifrån för att utnyttja kvällen till max. Men förkylningen har inte släppt än så jag kan tyvärr inte träna och så mycket annat än att träna finns inte att göra i Älvdalen på kvällarna. Känns inte heller så lockande att åka "hem" till mitt tillfälliga boende och stänga in mig på några få kvadratmeter. Nu snackar vi inte ett "normalt" studentrum i en studentkorridor utan mer ett litet rum där det får plats en säng och ett skrivbord och inte så mycket mer. I går blev jag nästan utgasad av all matos som av någon anledning kunde leta sig upp från köket i källaren och till mitt rum en trappa upp och längst bort i korridoren. Riktig bacon-matos var det och det var då inte trevligt. Men nu är det inte så många veckor kvar tills jag får min lägenhet! Ska försöka få tag i min blivande hyresvärd och boka in en tid så jag får kolla på lägenheten. Vore kul att få se hur den ser ut...

Nej nu ska nog gå ut på en långpromenad medans solen fortfarande skiner. Det är riktigt kallt här i Älvdalen idag, och jag är inte alls bitter för att det typ är 20+ i Schweiz... ;) Men det är det värt!

Ha en bra kväll, själv ska jag försöka spendera så lite tid som möjligt i mitt lilla skrymsle.  
//Lisa


Zurich------->Falun-------->Älvdalen


Finalen mellan GC och Wiler. dålig bild.
-

Det finns bio í Älvdalen!


Huvudgatan i Älvdalen.
-


Fast det kändes otroligt tungt i början av den här veckan så är jag otroligt gad att jag stannade kvar i Schweiz in i sista stund för att få uppleva finalen mellan GC och Wiler i. Matchen var grymt spännande och jag var verkligen supernervös hela matchen. Men till min stora glädje stod tillslut GC som vinnare av cupfinalen. Stämningen i hallen var helt fantastisk och att få vara där och se GC ta hem guldet var underbart. Finalen spelades i Bern men väl tillbaka i Zurich blev det firande hela natten lång för killarna. Eftersom jag hade känt mig krasslig i några dagar tog jag det riktigt lugnt och gick jag hem lite tidigare, men det blev i alla fal alldeles för lite sömn eftersom vårt flyg ttill Sverige gick redan 07.00 på söndagsmorgonen.. Vi sov hela flygresan, åt lunch med semla till efterrätt på arlanda innan min kära mor kom och hämtade mig. Blev övernattning hos mamma och pappa i Falun och tidigt på måndagmorgon tog jag mitt pick och pack och började min resa till Älvdalen för att göra min första arbetsdag på jobbet. Jag var så hes och hade så ont i halsen att jag knappt kunde prata, så att presentera mig på APT-mötet och alla eleverna i det skicket kändes inte så jätte kul. Förutom att jag var febrig och hade ont i halsen så kändes första dagen klockren. Dock ser jag verkligen fram emot att få flytta in i min nya lägenhet i Mora den 1:a april för mitt boende nu känns lite väl litet. Förhoppningsvis kan jag kolla på lägenheten någon dag den här veckan, ska bli spännande. Jag hoppas verkligen att den är fin!
-

Jag hade ju tänkt att passa på att komma i gång med träningen den här veckan men som min kropp och hals känns nu så får jag vänta med det ett tag. Jag får passa på att riktigt vila upp mig nu när jag bor här och inte har så mycket annat att göra på kvällarna. Men sammanfattningsvis så kan jag säga att jobbet verkligen känns jätte bra så här långt och jag har verkligen hamnat i ett trevligt arbetslag. 
De ämnen jag kommer undervisa i är:
-

# Idrott och hälsa
# Friskvård och hälsa
# Hälsopedagogik
# Pedagogiskt ledarskap

Känns rätt klockrent va?!
-
Nu ska jag slå på en film och krypa ner i sängen och se om jag orkar hålla mig vaken.´
Trevlig kväll!
//Lisa

 


Sista dagen pa Kinderkrippe

Ingen bra uppdaterin pa slutet tyvärr, beror pa att jag haft helt full upp de sista veckorna och det har inet funnits tid för bloggande. Hade "avslutning" pa jobbet igar, da jag bjöd pa mockarutor och kakor. Fick ett jätte fint album av min grupp, där det var bilder och teckningar fran alla barnen plus fina hälsningar fran kollegorna. Jag fick även ett "första hjälpen kit" som var fyllt med olika schweiziska saker. Men det fina albumet var absolut det bästa, det ska jag ta fram när jag har allt för mycket längtan till Scwheiz!


I dag gör jag sista dagen här pa Kinderkrippe. Jag kan säga att det känns riktigt trakigt att jag om nagra timmar lämnar alla barn och kollegor och säger schüss! Har nog inte riktigt fattat att jag nästa vecka börjar jobba i Sverige som Gymnasielärare. Den här veckan har gatt sa himla snabbt och jag antar att helgen kommer göra det samma eftersom jag har ullspäckat schema. I kväll ska vi ut och äta med alla svenskarna, i morgon är det Bern som gäller da det är dax för cupfinal mellan GC och Wiler. Far se om jag även passar pa att träffa tjejerna i Bern under dagen. Blir i alla fall middag med alla svenskarna som ska och se finalen, tror vi blir rätt manga sa det ska bli kul. Nagra av oss haller pa GC och nagra pa Wiler.... sa det kan ju bli en spännade middag ;)

Nu ska jag fika och sen är det dax för sista eftermiddagen här pa Krippet.

Ha en fortsatt bra dag och en trevlig helg!
//Lisa


RSS 2.0