Juletid

En julkula från granen!
-
Julen här i Falun har varit helt fantastisk och jag har fått spendera mycket tid med familj och vänner. I år var hela familjen samlad och även tomten kom på besök och hade med sig fina klappar. Det blev en lugn och mysig julafton med god mat och en hel del julgodis. Juldagen firades hos en kompis i Borlänge med vänner som jag inte sett på väldigt länge, de bjöd oss på en god risotto med vitlöksstekta tigerräkor. Riktigt gott! Efterrätten bestod av en supergod saffranspankaka. Det var första gången jag smakade den sortens pankaka faktiskt men det föll mig verkligen i smaken. Kändes skönt att vara på hemmafest istället för att behöva hetsa ut i natten och stå i kö flera timmar för att ta sig in på något ställe där man i alla fall tappar bort varandra. Annandagen bestod av shopping, lunch, shopping, fika. Skönt att handla i Sverige och slippa bli ruinerad! I dag blir det en fixardag här hemma med lite rensning av kartonger från förr som jag inte orkat ta tag i tidigare.
//Lisa

*Falun*

Efter en lång resdag är jag nu i Falun, endast 2 timmars försening med tåget. Rätt bra för att vara SJ verkar det som ;). Är otroligt glad att vi tog oss till Sverige utan problem för det verkar ju vara kaos på några andra flygplatser i europa. Så två timmar extra på tåget känns inte så farligt faktiskt. Här i Falun är det alldeles vitt och -22 grader, riktigt härligt! I morgon blir det en sväng på stan för att handla det sista inför julafton så nu blir det sängen så jag inte är allt för trött i morgon.
//Lisa

Våra vänners liv

Efter en lång dag på Silh City har jag nu landat i soffan med en kopp glögg. Nästan alla klappar är nu inhandlade och jag känner mig rätt nöjd måste jag säga. Vi provade vi även ett ny Thai/Kina/Indisk restaurang i dag och maten var fantastisk god och inte så där jätte dyrt som det brukar kunna vara.
-
I går var Cissi här i Zurich på besök, det blev en hel del julshoppande i går också och även ett besök på Hiltl. Efter några timmar på stan såg vi matchen mellan Gc och Tigers, det var en riktigt målrik match som Gc tyvärr förlorade. Cissis sambo Marc spelar i Tigers, Alex och Marc har tidigare spelat tillsammans i Dalen. Kom på att jag inte tog några bilder alls i går trots att jag gick runt med kameran i väskan hela dagen så det blir tyvärr inga bilder.
-
Förra veckan fick jag ett hett tips av min frisör. Hon berättade att hon brukar se en riktigt rolig svensk serie på Svt play, Våra vänners liv. Jag fick så klart kolla upp vad det var för serie och nu är jag fast. Den är ju hur kul som helst ju, förstår inte riktigt hur jag kan ha missat den?! Så till alla er som ännu inte sett den, den bör ses!
Ni kan ju gissa vad jag ska göra nu... krypa upp i soffan och se Våra vänners liv och njuta av den här söndagskvällen. Har bara sett fem avsnitt än så länge så det finns några till att se.
-
Trevlig kväll
//Lisa

Svenskträff

VM-finalen...
Andreas och Alex.
Jag. Magnus, Tian och Håkan.
Johanna, Cornelia och Jens.


I lördags bjöd vi till fest, och det var ingen vanlig fest utan det var "svenskfest" här i Zurich. Det var både nya och gamla ansikten och det blev en riktigt trevlig tillställning. Vi började se VM-finalen mellan Sverige och Finland, tyvärr vann inte rätt lag den här gången heller vilket var riktigt synd. Efter matchen gick vi ner till en bra restaurang här i Altstetten där vi åt god Italiensk mat innan vi återigen gick hem till oss och fortsatte festen där. Sedan blev det tid för utgång och Jag, Cornelia och Johanna gick före till ett ställe som brukar vara bra. Mascotte. Sen visade det sig att killarna inte kom in "för att de inte hade några tjejer med sig", jag vet det är helt sjukt men det är tyvärr så det går till här i Zurich på vissa ställen. Vi försökte övertala dem, men de var stenhårda. Vi gick vidare till ett annat ställe men fick samma svar där. Ska inte ett gäng killar kunna gå på krogen här utan tjejer, eller vadå??!  Vi gick då vidare till Langstrasse som kanske inte är den finaste gatan i stan men där fick i alla fall killarna också följa med in =). Det blev en lång natt, så på söndagen blev det inte så mycket gjort. Soffan och film vad det vi orkade med. Men det var det värt efter en så kul lördag som vi hade!
-
Nu har det börjat gå magsjuka på dagiset, känns inte bra då det börjar närma sig jul. Jag hoppas verkligen att jag slipper den. Nu bara 8 dagar kvar, sen SVERIGE!
-
Trevlig kväll
//Lisa

VM

Alex utanför favoritstället Vapiano.
-
I dag hade jag planerat att sova länge för att vara pigg i kväll. Men kl 08.45 vaknade jag pigg som en mört, vet inte om det var av Alex sjukt stinkande vitlöksandedräkt jag vaknade av eller min dryga rethosta. Alex är en enorm vitlöksälskare och hade igår fått EXTRA EXTRA mycket vitlök i sin Carbonara på Vapiano. Det kändes i morse kan jag säga! Jag gillar också vitlök så jag brukar inte tycka att det är så farligt, men i dag luktade det sjukt dåligt... Gick liksom inte att vara kvar i rummet.
-
Vi har nu besök av Alex bror som igår anlände hit till Zurich, han stannar några dagar så hon kommer nog hinna se en hel del. I går såg vi den spännande matchen mellan Sverige och Schweiz, Sverige vann med 3-2 efter en riktigt spännande match. Sverige spelade grymt dåligt och det kändes som att Schweiz lika gärna hade kunnat vinna, men med lite tur och marginalerna på sin sida vann Sverige tillslut. (Att förbundskapten efter matchen skyller på dåliga domare är dock lite pinsamt måste jag säga) I dag kl 15 väntar finalen mellan Sverige och Finland, om Sverige rycker upp sig så kan det nog bli en riktigt spännande match. Finnarna har ju kommit starkt på slutet så det blir nog en hård kamp.
-
Finalen ska vi se hos Magnus då han han svensk tv, alltid lite roligare med svenska kommentatorer. Kommer också ett antal andra svenskar hit och ser finalen och senare blir det nog utgång. Ska bli riktigt trevligt!
Nu ska jag gå ut på en promenad, ha en bra lördag.
//Lisa

Brrrr

Utanför dagiset i Zollikerberg.
-
Den  senaste veckan har det egentligen varit för varmt med dunjackan, men eftersom vi är ute så mycket som vi är under dagarna så är det skönt att slippa frysa. Men idag skippade jag dunjackan för en gångs skull och tog på mig min "höstkappa" istället. Det skulle jag inte ha gjort för fy vad kallt det var idag, vinden var kall som bara den och Zollikerberg var täckt av snö. Brrrr.... Och kallt är det i lägenheten också, tror att det är god tid att slå på elementen.
-
Var till "Kreisburo" i dag efter jobbet och förlängde mitt tillstånd för att få stanna i landet, nu får jag stanna till sista april. Det vill säga så länge jag har jobbet på dagiset. Vad som händer sen? Ja det är en bra fråga, i dagsläget vet vi faktiskt inte alls vad vi ska hitta på. Finns ju fördelar och nackdelar med allt. Så det är klart att det är svårt att ta ett beslut. Men här efter jul måste vi nog försöka komma fram till något bra!
-
Nu ska jag kvällsfika och sen städa klart i köket som jag lovade att göra, för i morgon får vi ju finbesök av Alex bror. Sen på lördag blir det VM-fest och då blir lägenheten full av svenskar. Ska bli riktigt kul.
-
//Lisa

Och regnet det bara öser ner...

Kakor, frukt och choklad.
-
Och tänka sig det stämmer exakt. Trodde för att ögonblick förra veckan att snön var här för att stanna, men nej nej för nu spöregnar det och blåser som bara den. Ser verkligen fram emot att komma hem till ett mysigt Dalarna med massor av snö och nu är det inte långt kvar, bara 14 dagar!
-
I måndags kom jag till jobbet med höga förväntningar eftersom jag för första gången skulle få träffa Samichlaus, den schweiziska "tomten". Han kommer varje år den 6: e december för att dela ut presenter till barnen. Han har även med sig en medhjälpare vid namn Schmutzli som är svartmålad i ansiktet och svartklädd och om inte barnen varit snälla under året så straffar han dem. Lite läskigt måste jag säga, jag är glad att jag slapp träffa på denna tomte med bihang när jag var liten! Det kommer alltså ingen tomte den 24:e december som vi svenskar och många andra är vana vid. Vad jag har förstått så firar även Schweizarna julafton men inte alls på samma sätt som vi gör. Många jobbar även den 24:e och vi har till och med öppet på dagiset. I alla fall så hade Samichlaus i måndags "skrivit ett brev" till barnen på dagiset att han av någon anledning inte kunde komma utan han hade istället gömt en säck med presenter i närheten av dagiset. Så det var bara ut och leta med barnen i regnet och vi hittade tillslut säcken fylld med kakor, frukt och choklad. Det gillades av både barn och fröknar, men lite besviken blev jag allt över att inte få träffa Samichlaus ;).
-
//Lisa

Sammanfattning

Nu är det söndag och vi kom precis hem från middag på Vapiano, sista middagen med Patricia som flyttar hem på torsdag. Tyvärr blev det inte riktigt som hon tänkt sig här nere i Schweiz så av olika anledningar beslutade hon sig tillslut för att åka hem. Och det är ju självklart jätte tråkigt!
-
Mina fyra lediga dagar bara flög förbi sådär utan att jag egentligen gjort så myckett. Jag planerade inte in särskilt mycket de här dagarna av rent taktiska skäl för att på så sätt bara kunna ta dagen som den kommer vilket jag faktiskt också har gjort. Jag har verkligen vilat ut och tagit sovmorgon precis varje dag, jag har sovit till minst kl 10, och det är då verkligen inte likt mig. Annars när jag har lediga dagar brukar jag vilja hinna med så mycket som möjligt så jag brukar inte ha ro att sova allt för länge faktsikt. Men de här dagarna tog jag verkligen vara på varje minut utan att egentligen göra så mycket, precis som jag hade tänkt!
-
Dessa ord sammanfattar rätt bra mina dagar:
  • Sömn
  • Shopping
  • Alex
  • Löpning (3ggr!)
  • Mat på Vapiano (2ggr)
  • Mys i soffan
  • Film
  • Vin
  • Innebandy VM
  • Godis
  • Mat
  • Gluhwein
  • Julmusik
  • Snö
  • Sticka
  • Lax och potatismos
  • Dega
  • Njuta
  • Sol
-
Nu ska jag koka en kopp te och fortsätta njuta av söndagen!
//Lisa

Swarovski

Johanna och jag vid den Swarovskidesignade granen.
-
Vaknade i går morse med migrän som nu har blivit en återkommande åkomma i princip varje vecka. Tänkte att jag skulle slippa den nu när jag var ledig, men nej nej. Så det blev en lugn förmiddag med soffläge och hollywoodfruarna på datorn och massor med kaffe till det. Huvudvärken började lätta vid lunch så jag mötte upp Johanna för en dejt i city. Vi tänkte mest bara strosa och ta det lugnt. Men efter ett tag mötte vi upp hennes kille Moritz (som är Tysk) så vad passade inte bättre än några kpppar Gluwein på Haubt Bahnhof (tågstationen) där det alltid är stor julmarknad den här tiden på året. Gluwein smakar nästan som glögg men är inte riktigt lika söt och mustig. Men det var gott att dricka nått varmt då det var snö och hela 1- ute ;) Julgranen på Haubt Bahnhof var riktigt fin kan jag säga och var i år designad av Swarovski.  Efter lite strosande på julmarknaden ville Moritz visa oss en bar som skulle ligga högt uppe i ett torn så vi gick dit, och det visade sig vara en riktigt mysig bar med panoramautsikt över Zurich. Inte fy skam! Vi stannade där och drack ett glas vin innan vi gick vidare hem till johanna och Moritz där det bjöds på hemmalagad potatismos och lax. Var längesedan jag hade en så här bra torsdag, annars är torsdagarna i vanliga fall kaosets dag på jobbet.
-
I dag blir det nog bara en lugn dag hemma i lägenheten med några avsnitt av Hollywoodfruarna och kanske en löptur på eftermiddagen. Sparar nog julhandlingen till i morgon då Alex också är ledig.
-
Trevlig fredag!
//Lisa

Soffläge

På väg hem från jobbet, väntar på tåget i snöyran.
-
Då var det äntligen onsdag och det betyder att jag nu är ledig i fyra dagar vilket känns helt underbart skönt. Har inte så mycket inplanerat de kommande dagarna utan har mest bara tänkt njuta av lite lugn och ro. Men lite julhandling med Alex och en dejt med Johanna blir det i alla fall.
-
Nu snöar det på riktigt här i Zurich och det är hur härligt som helst, nu känns det äntligen som att julen börjar närma sig. Äntligen! Snö och någon minusgrad är ju helt perfekt väder och så länge det inte blir slask så är jag nöjd. Måste nog ta och införskaffa ett par nya vinterkängor också, har inte känt att jag haft behov av det tidigare men om det ska fortsätta snöa på det här viset så måste jag ju bara köpa ett par.
-
Nu blir det soffläge och filmen The American, har ju till och med Alex hemma i kväll och det är ju inte ofta det händer.
-
Trevlig kväll!
//Lisa

RSS 2.0