Snabb, snabbare, snabbas

-
Har den här veckan sprungit fram! Nu är det snart helg igen och i morgon kommer Alex föräldrar på besök. Ska bli kul att visa dem vackra landet Schweiz, så vi hoppas ju så klart på finväder så de kan få en skymt av alperna. Fast jag nu har bott här i över ett år så tycker jag alltid att det är lika vackert när det är klart väder och man ser alperna i horisonten. Längtar till vintern då det förhoppningsvis blir en hel del skidåkning! Utan Alex dock... Så ni är mer än välkomna att komma hit och skida med mig i Alperna. Lovar grym åkning!
I kväll blev det muffinsbak och inte så mycket mer. Nu väntar sängen så man är pigg när svärföräldrarna kommer!
//Lisa

Utflykt

Jag kastar hästsko.
-
Min härliga arbetskamrat Verena hade svårt att ta sig
upp på tjuren, och ramlade av i samma ögonblick
som hon tog sig upp.
-
Jag och mina kollegor skjuter armborst.

-
Fina figurer va?
-
I fredags var det dax för utflykt med jobbet och det visade sig bli en kanon bra dag. Vi tog oss med tåg till Aarau som är huvudstaden i kantonen Aargau ca 5 mil från Zurich. När vi kom till Aarau bytte vi tåg för att ta oss vidare till en annan mindre by, där vår vandring UPP mot Ruetihof och bondgården började. När vi efter en timme tagit oss upp på berget såg vi äntligen den stora gården med bland annat en äventyrsbana och massa andra roliga aktiviteter. Vi blev vi indelade i två grupper och vi fick prova på olika aktiviteter som t ex komjölkning (på låtsasko), köra traktor (med låtsastraktor), skjuta armborst (med riktigt armborst!), hamra med en vind och ihålig hammare och prova på rodeo. Vi tävlade alla mot varandra och fick poäng för t ex hur mycket mjölk vi lyckades mjölka på 30 sek och hur snabbt vi lyckades spika i spiken. Min favoritgren var helt klart armborst där jag också lyckades bäst, riktigt kul att prova på! Det var en riktigt kall och grå dag så jag är glad att jag hade med mig vantar och mössa som jag kunde ta på mig. När vi var klara med aktiviteterna dukades det upp lunch inomhus och det bjöds på en god pumpasoppa och bröd. Det var även prisutdelning under middagen och jag fick faktiskt ställa mig på prispallen... som etta! Det hade jag inte riktigt väntat mig, men alltid lika kul att vinna. Jag fick ett fint diplom och ett presentkort på äventyrsbanan som vi inte fick prova på. Banan går högt upp mellan träden, och man ska på olika sätt ta sig fram där uppe. ska bli kul att testa på den. Får se om det blir av i år innan det blir för kallt eller om jag tar det i vår när det börjar bli lite varmare i luften. Innan vi begav oss hemmåt fick vi i uppgift att göra julfigurer av hö, min figur blev inte så vacker kan jag säga. Skulle göra ett julhjärta men det gick inte så bra så då gjorde jag en julkula som istället blev ett ägg....
-
I går hade Alex match med U-21 så jag passade på att åka in till stan en sväng för att inhandla garn, stickor mm. Lite tantvarning kanske men det är ju så himla kul att sticka! Nu ska jag koka kaffe och fortsätta min stickning ;)
-
//Lisa

Winnerbäck

Winnerbäck i mitt hjärta, tur att jag har han i mina lurar när jag är som mest trött på schweizertyskan. Perfekt som avkopplingsmusik på tåget till och från jobbet, hans låtar är ju bara så underbara och nära. Minns första gången jag såg honom, det var för ca 10 år sedan i Malung och jag blev helt såld. Det var typ världens minsta spelning, men han var kung redan då! Sedan såg jag honom för några år sedan på storsjöyran i Östersund, och han var lika grym då. Men nu var det ett tag sen jag såg honom live. Han verkar ju turnera runt en hel del nu, men att han kommer till Zurich känns lite väl långsökt... Tur att jag har min Ipod!
-
Idag var i alla fall en vanlig dag på jobbet, förkylningen börjar äntligen ge sig och jag hoppas kunna börja träna i helgen. Känner att det verkligen är dax nu. Alex är och tränar U-21 laget nu, han verkar verkligen trivas som coach och det är ju jätte bra. Han vill ju så klart hellre spela själv men det är ju i all fall en superbra erfarenhet och någonting att fördriva tiden med om inte annat just nu.
-
Nu ska jag packa inför morgondagens utflykt som tydligen bär av mot Aarau.
-
//Lisa

Just

Te och mina hembakade äppelmuffinsar med citron.
-
I dag var en sån där lagom dag på jobbet, vi hade fyra barn i gruppen och vi var två vuxna. Tur att man kan ha dagar som denna emellanåt. Oftast är det ju fullt ös medvetslös hela dagarna men idag var det lugnt och behagligt. Och nu har jag landat i soffan efter en uppvärmd matlåda bestående av pastagratäng, och fikar nu mitt kvällsfika som idag betår av te och mina hemgjorda äppelmuffinsar med citron. Lite godare och lite mer spännande än vanliga muffinsar, de här var en blandning av äppelpaj och muffins. Mums. Alex och de andra svenskarna är ute på puben och ser em-kvalet mellan Sverige och Holland, tyvärr fick jag migrän i söndags vilket jag fortfarande känner av så jag beslöt mig för att stanna hemma och kurera mig istället. De hade bokat bord på Nelsons som är en pub mitt i stan, tydligen skulle de sitta bredvid Hollandsfans, det kan ju bli lite intressant att se hur det går. Heja Sverige. På fredag är det utflykt med jobbet, och då enbart för personalen. Är någon typ av utbildningsdag och det enda vi vet är att man ska ha oömma kläder och typ springskor. Ska bli intressant att se vad de har hittat på för något, hoppas att det är något roligt.
-
//Lisa

En höstig helg!

Flygande Jakob.
-

En höstdag i parken.
-

Allén utanför vårt hus.
-

Vår fina bollkrysantemum utanför dörren.
-
Helgen startade vi med en lång sovmorgon på lördagen följt av ett besök på den nyöppnade affärsgatan i en annan del av Zurich. Blev positivt överraskad kan jag säga, har tidigare bara läst om den men det har liksom aldrig blivit att vi har tagit oss dit. Det var mycket fashion och det märktes att affärerna som i vanlig fall har väldigt blandat utbud nu hade koncentrerat sig på en viss stil and me like! Tyvärr blev det ingen shopping för mig, jag letade jacka och skor och hade bestämt mig för att inte köpa någonting annat. Tycker jag var riktigt duktig som höll mig trotts att det kliade i fingrarna att antal gånger. Johanna handlade världens sötaste kjol och Alex köpte att antal tröjor som var riktigt fina.
-
Lördagskvällen blev lugn och kvällens kock bjöd på en fantastisk flygande jakob med ett glas rött till innan vi kröp upp i soffan och såg filmen "The backup plan", det var en perfekt film för en slapp lördagskväll. Filmens betyg: helt ok. Självklart var soffbordet fyllt av godsaker som vinigummin (Alex födelsedagspresent av Elin, Lina och Elisabeth) schweizisk choklad och en skål med chips!
-
Tyvärr kände jag av huvudvärk redan igår kväll och vaknade denna söndagsmorgon med dunkade huvud. Lite typiskt eftersom jag idag hade tänkt laga matlådor inför veckan och städa lägenheten. Får se om det orkas med om/när tabletterna börjar verka. Tog mig i alla fall ut på en liten promenad till parken idag där jag testade kameran, det är ju så vackra färger ute nu och några kort blev helt ok trotts att man bara är en amatörfotograf. Vill så gärna lära mig ta bra kort, skulle vara kul att gå någon sorts kurs. Men det får bli ett senare kapitel.
-
Alex åkte tidigt i morse och kommer hem sent i kväll. Först match med U-21 (som han numera är coach för) och sedan A-lagsmatch, allt i närheten av Bern, så nu är det bara att hålla tummarna för att det går bra för båda lagen. Nu ska jag koka mig en kopp kaffe, lägga mig under filten, slå på ett avsnitt av Greys anatomy och se om huvudvärken släpper.
//Lisa

Höst

Härliga höstfärger!
-
Äntligen är jag nyklippt och slingad, blev lite mörkare och kortare vilket känns bra så här när hösten börjar komma. Alltid lika trevligt att gå till salongen och bli klippt av Helene som också är svensk, känns verkligen som lite lyx i vardagen. Hösten har nu infunnit sig, i morse när jag gick till jobbet var det dimma och kallt men under dagen blev det varmt och skönt igen. Det är rätt härligt med hösten så länge regnet håller sig borta och solen skiner! Nu ska jag kvällsfika och se svtplay. Ha en bra kväll!
//Lisa

Underbara vänner

Elin, Lina och Elisabeth i Zurich.
-

Elin och jag vid Zurichsjön.
-

Elisabeth vid floden.
-

Elin pustar ut!
-

Elisabeth och Lina i Bern med alperna i bakgrunden.
-


Försök till ett "hoppkort" i bargen, men det gick inge vidare...
-
I fredags efter jobbet hämtade jag upp mina underbara barndomsvänner Lina, Elisabeth och Elin på Zurich flygplats. Vi alla var rätt trötta på kvällen så det blev en mysig hemmakväll med sallad, vin, svenskt godis och massa snack. På lördagsmorgonen år vi en god frukost som bestod av nybakat bröd från bageriet, kaffe och andra godsaker. Under lördagen fick mina besökare se Zurich då vi besökte city för lite shopping och jag fick ju bara lov att ta dem till Hiltl som är en av mina favoritrestauranger, där de har en grym vegetarisk buffé. Jag tror faktiskt att alla var riktigt nöjda och belåtna efter den lunchen. Även lördagskvällen spenderades här hemma i lägenheten och jag bjöd dem på den schweiziska rätten raclette. Söndagen bjöd på 21 grader och sol så det var perfekt väder för vår sightseeing i Bern, det blev det en lugn dag med mycket strosande och fotograferande. På kvällen såg vi Gc vinna mot Wasa och sedan blev det middag på med laget på deras stamställe. Där vi även firade Geraldines (GC:s sjukgymnast) som fyllde 30 år. På måndagen åkte vi linbana upp i bergen och åt en god gulaschsoppa på liten restaurang, jag gillade verkligen gulaschsoppan så dit upp kommer nog jag åka fler gånger. Sedan lyxade vi till det och gick på SPA, var otroligt skönt att glida runt i de varma källorna och bara ha det gött kan jag lova. Kvällen avslutade vi med att äta indisk mat. Morgonen efter var det dax för mina kära vänner att åka tillbaka till Sverige, tänk vad tiden går fort när man har roligt! Vi hade en fantastisk helg och jag saknar dem redan men snart är det jul och då ses vi ju igen =)
//Lisa

RSS 2.0