Hur?

... Det är frågan! Hur ska jag få med mig allt som jag vill ha med mig till Sverige på semestern??! Ok, pappa har ju lovat att ta med en större resväska till Kroatien så jag kan packa ner saker i hans väska när vi flyger till Sverige och det är ju absolut ett plus. För er som inte vet så ska jag och Alex bila till Kroatien för att möta upp min familj där och tillsammans med dem spendera 10 härliga dagar. Så egentligen är det väl kanske inte så svårt att få med sig allt till Sverige utan det blir nog svårare att kunna ta mig allt tillbaka hit sen i augusti då jag bara har 20kg att spela på. Men det får bli ett senare kapitel! Just nu efter att ha plockat fram allt som jag vill ha med mig så har jag en bra bit över 20kg, det lär bli några urgallringar som det ser ut nu. I morgon är det sista dagen på jobbet innan semestern och absolut sista dagen i gruppen "seestern" (sjöstjärna) där jag arbetat nu i fyra månader. Tycker att jag nyss började där, tiden har verkligen gått fort men i morgon är det sista dagen med avslutningsfika. Nu ska jag återgå till packningen, har ju bara hunnit till vanliga kläderna än. Har ju alla skor, träningskläder mm kvar. Har på känn att det här kan bli en lång kväll...
//Lisa


Onsdag=SEMESTER

Nu jobbar jag bara måndag och tisdag och sen är det SEMESTER! Känns otroligt skönt kan jag säga =). På onsdag morgon börjar vi vår lilla roadtrip mot Kroatien. Vi kommer göra tre stop på vägen dit och kommer övernatta i Milano, Venedig och i Opatija i norra Kroatien. Efter en stor portion beslutsångest (som är rätt vanligt för mig och Alex) så har vi äntligen lyckats boka tre hotellnätter. För tillfället är vi rätt nöjda med våra beslut men det återstår väl att se om det blir som vi tänkt oss. Ser ju fint ut på bilderna i alla fall.
Milano.
Venedig.
Opatija.

//Lisa




Nedräkning

Nu är det bara tre arbetsdagar kvar innan SEMESTERN, längtar!!! Bara att härda ut nu och hoppas på att de kommande dagarna på jobbet inte blir alltför jobbiga. På tisdag ska jag bjuda på fika på jobbet eftersom det är min sista dag innan semestern och för att jag sedan till hösten kommer att byta till en annan grupp. Den här gången blir det inte någon svensk jordgubbstårta som jag bjöd på på min födelsedag utan jag kör istället den enklare varianten och åker till Ikea och handlar svenskfika/godis. På tal om Ikea så hittade jag den här fantastiskt roliga bilden idag, jag kanske bara är övertrött och lättroad men lite kul var den väl i alla fall hahah =)
Nu ska jag se klart på fotbollen och sen krypa i säng.
//Lisa

Sliten

I dag är jag rejält sliten kan jag meddela både i kropp och själ. I går lurade Magnus med mig och Alex på en innebandyträning där det var en salig blandning av folk. Fast det inte var värsta seriösa träningen så fick man ju lov att ta i så jag kan ju säga att jag har en härlig träningsvärk idag. Det var ju i och för sig över ett år sedan jag sist lirade innebandy så det är väl kanske inte så konstigt att kroppen känns lite trasig idag. Efter träningen var jag ju pigg så då såg jag filmen It´s complicated med Alex och Magnust trotts att jag sett den dagen innan. En riktigt rolig film kan jag säga! Jag kom i säng alldeles för sent men som tur var hade jag sovmorgon idag. It´s complicated är en romantisk komedi som inte bara föll mig i smaken utan också Alex och Magnus =).

Idag var nog en av de mest ansträngande dagarna på jobbet hittills, många barn och lite personal.... och lite sömn. Jag trodde nästan att jag skulle bryta i hop där ett tag, men när påminde mig själv om att det bara är 4 arbetsdagar kvar innan semestern kändes det genast mycket enklare.  Som ni kanske vet så vann Schweiz över Spanien i VM idag och det firas i stan som om de skulle ha vunnit VM-guld. Vm-fans tjoar och stimmar nere i city och bilarna tutar som aldrig förr. Inte allt för kul att vara svensk i Schweiz en sån här dag och speciellt inte på jobbet. "Just ja Sverige är inte med i VM va?!" den frågan har jag hört alldeles för många gånger. VM är inte alls lika kul när inte Sverige är med, och inga mer vinster för Schweiz tack ;)
I dag lyxade jag till det med sushi till middag men det tycker jag helt klart att jag var värd en dag som denna! Nu ska jag ladda inför morgondagen och Kinderkrippe.
//Lisa

VM och amerikanska bananpannkakor

Regnet öser ner här i Zurich och vi har just ätit goda Amerikanska bananpannkakor till lunch. Vi har gjort de här pannkakorna förut och de har verkligen blivit en favorit för oss. Än så länge har vi inte tagit oss utanför lägenheten idag och jag tror inte att vi kommer göra det heller om inte regnet slutar att ösa ner. För min del hoppas jag att det avtar lite i alla fall så jag kan ta mig ut på en löprunda senare. Jag var ute och sprang igår och jäklar vad jobbigt det var, kroppen kändes otroligt tung liksom luften jag andades. Jag tog mig i alla fall igenom 45 minuters löpning med några armhävningar och situps som avslutning. I dag har jag härlig träningsvärk men har i alla fall tänkt att ta mig ut på en liten löprunda idag också. Gårdagen avslutades med att Alex bjöd mig och Magnus på redcurrysoppa innan det var dax för VM fotboll och senare filmen Datenight som var helt ok men inte så mycket mer. För er som inte vet så är Magnus vår nya granne som har flyttat in i Antons lägenhet och även tagit över jobbet som GC:s tränare. Alltid trevligt med svenskar!
Idag har vi bokat hotell för vår kommande roadtrip till Kroatien om två veckor där vi ska möta upp familjen Nilsson. Vi kommer bila här från Zurich och stanna till i Milano och Venedig på vägen dit och säkert på fler trevliga ställen också men det är i de två städerna som vi har tänkt övernatta. Sedan blir det nog förmodligen också en natt i Split för att sedan bo i Duce en vecka tillsammans med de andra. Nu är det inte långt kvar, bara 6 arbetsdagar innan SEMESTERN! Ser verkligen fram emot ledighet med familj och vänner som det var alldeles för längesedan jag såg. Jag har inte planerat sommaren i detalj, men vet att det blir mycket Falun i alla fall och även en resa till Umeå och även Halmstad.
//Lisa


Poolparty

Efter mitt jobb i fredags tog vi cyklarna ner till floden där vi åt pizza och njöt av den varma och soliga kvällen.
På lördagen var vi på Poolparty i Argau några mil utanför Zurich. Det var en lagkompis till Alex som bjöd till fest och det blev en riktigt trevlig tillställning med bad, grillning och badminton. Lördagen var härligt varm med ca 25 grader och sol. Det känns att det är lite annan värme här än i Sverige faktiskt, känns att man trotts allt är utomlands =).
Söndagen spenderade vi vid floden och jag hann även med en välbehövlig löptur på kvällskvisten. Nu är ännu en måndag avklarad på jobbet och inte alls många dagar kvar till helgen, har fyra härliga lediga dagar att se fram emot med start på fredag. Jag hade två dagar semester som jag fick lova att ta ut så jag tyckte det passade alldeles utmärkt att ta dem i samband med helgen. Så fredag till måndag är jag ledig! Sedan ännu en fyradagars vecka och sen bara en tvådagarsvecka efter det och sen..... SEMESTER!!! Först Kroatien och sen Sverige, jag ser verkligen fram emot några härliga veckors semester.
Fredagsmys i kvällssolen.
Vid Floden.
Poolparty.
Badminton på "hög" nivå.
Alex "steker" i solen, en riktig soldyrkare.
//Lisa

RSS 2.0