Utslagna

I går tog tyvärr säsongen slut för Alex och Gc. Efter 6 heta och jämna matcher avgjorde tillslut Rycheberg i sd vilket betyder att Gc är utslagna för det här året. Verkligen skit tråkigt, men måste säga att jag tycker att Gc har gjort en hedransvärd säsong i alla fall med tanke på att de inför säsongen var tippade att komma näst sist i serien. Så att komma 2:a i serien och bli utslagna i kvartsfinalen kanske inte är fy skam i alla fall om man nu ska tänka lite positivt i denna stund?! Gc är ett ungt lag med många individuellt spelskickliga talanger som jag ofta blivit riktigt imponerad av, så med lite mer rutin och rätt tänk så når de förhoppningsvis ända fram nästa gång! Med eller utan Alex, det återstår att se...

I dag har vi bara tagit det lugnt, först en skön sovmorgon och sen en trevlig middag med Walle, Josefine och Patrik Jansson på självaste Vapiano. Walle och Josefine gjorde ett besök till Zurich för se 50cent, och Patrik Jansson är här och hälsar på grabbarna en långhelg. Han är till sommaren klar journalist och kommer förhoppningsvis ha ett riktigt scoop med sig tillbaks till Sverige ;) Så håll utkik i tidningarna!

I morgon händer det grejer, jag gör min första riktiga jobbdag och mamma och pappa kommer på besök. Bra tajmin va? Tyvärr blev det så eftersom biljetterna bokades då jag var "mitt emellan två jobb", hade ju självklart varit kul att kunna träffa dem mer nu när de kommer hit på besök men det är som det är. Vi får ju i alla fall äta middag i hop på kvällarna =)

Nu ska jag packa väskan och dona lite inför morgondagen.

//Lisa


Veckan som varit

Då var det återigen fredag och helgen närmar sig sakta men säkert. Veckan som gått har varit mycket innehållsrik då min bror, hans tjej Hanna och hans kompis Per varit på besök. Veckan har bland annat bestått av besök till Rapperswil och Uetliberg men också skidåkning i Engelberg, stadsvandring, shopping, god mat och härligt vårväder. Som varmast har det varit 14+ och sol! Skidåkningen i Engelberg var helt fantastisk med riktigt bra backar, en hel del offpiståkning, 6+ och strålande sol. Tyvärr så har Alex varit sjuk den här veckan och inte kunnat hänga med på så många aktiviteter, men han börjar piggna på nu vilket är bra eftersom de har en otroligt viktig helg framför sig. I helgen är det vinna eller försvinna, det står 3-2 i matcher fördel Rychenberg. Så för att få en sista och avgörande match på söndag krävs det att det blir vinst för GC i morgon. HEJA GC!!!
Nu ska jag gå ut på en promenad för sedan väntar tvättning och städning!
Bilder från veckan kommer snart...


//Lisa

Os och Rapperswil

Tyvärr orkade jag inte ta mig upp idag för att se hockeyn kl 06.00 men de vann ju i alla fall trots mitt uteblivna hejande. Det blev en skön sovmorgon i stället innan det bar av till flygplatsen för att lämna av Per som skulle åka tillbaka till Sverige. Efter att ha lämnat av Per tog jag och Tommie bilen till Rapperswil för att ta en titt på den lilla staden och den kända träbryggan som de har.
Vädret har varit fantastiskt bra idag + 12 grader och strålande sol, helt Perfekt väder för sightseeing. Nu hoppas vi bara att det är lika fint väder på onsdag då vi ska iväg och åka skidor! Tror nästan att våren är på väg på riktigt nu faktiskt
Förresten, igår spelade Gc-Rychenberg den 5:e matchen. Tyvärr blev det förlust för Gc och det står nu 3-2 till Rychenberg inför nästa omgång som spelas på lördag.
Här är några bilder från dagen som varit.
-
//Lisa

Tommie och Per på besök

Nu är min bror Tommie och hans kompis Per här på besök, Per är här över helgen och Tommie stannar i en vecka. I går tyckte vi att det var rätt fint väder så vi tog tåget upp till Uetliberg för att titta på den vackra utsikten över Zurich och alperna. Men tyvärr var det lite för molnigt för att se några alper, men de verkade rätt nöjda i alla fall. Uppe på berget blev det lite fika/öl innan vi begav oss ner till stan igen för att ta en tur till gamla stan och där äta lunch på Sankta Lucia, som är en väldigt trevlig restaurang med superba pizzor. Sedan strosade vi runt lite och fick till slut rätt bråttom för att hinna i rätt tid till den 4:e omgången mellan GC och Rychenberg. GC (fotbollsklacken) var även där den här gången och höjde stämningen med sin skönsång. GC vann den här gången helt överlägset med 7-0, vilket var ett helt rättvist resultat. Domarna brukar ha en förmåga att blåsa sönder matcherna här nere med sina konstiga domslut, men den här matchen var de faktiskt helt ok. Fast i och för sig är det inte ofta man ser 6 st spelare samtidigt i utvisningsbåset ;) 2st Gc spelare och hela 4st Rychenbergspelare. Intressant intressant!
Efter matchen laddad jag, Johanna, Tommie och Per för utgång och dansade loss på ett överfyllt Mascotte. Klart man måste visa sina besökare Zurich nattliv =)
Nu sitter pojkarna och spelar Tv-spel och Alex är otroligt glad över att få lite annat motstånd än det vanliga, tur att de är så lättroade....
Snart ska vi ta oss i väg och käka mat, sen ska vi se 5:e matchen mellan GC och Rychenberg. HEJA GC!!! I dag är det 12+ och sol... helt underbart väder!!
//Lisa

GLAD!!!

Shit vad ett telefonsamtal kan göra en glad! Alexandra, chefen på Kinderkrippe ringde just och erbjöd mig jobb i 3 månader. Jiiihoooo, vilken lättnad =)  Så den 1:a mars blir min första dag, vet dock inte om det blir på den engelska eller tyska avdelningen. Hade så klart varit enklast med den engelska, men blir lite mer utmaning om jag får vara på den tyska så klart. Trodde ALDRIG att jag skulle få användning av min skoltyska, men är riktigt glad att jag tog mig igenom alla dessa år med den ena tyskaläraren konstigare än den andra... ingen nämnd ingen glömd är väl vad man brukar säga! Vet inte varför men minns att tyskalektionerna ofta var ganska ångestladdade... Kan fortfarande, efter typ 10 år ibland ha dessa hemska ramsor i huvudet: durch, fur, gegen, ohne, um..... an auf hinten in neben uber unter vor swischen..... Och mein hut der hat drei ecken som vi även sjunger med barnen på dagiset. Varför man egentligen skulle hålla reda på alla dessa ord minns jag tyvärr inte, men det blir mitt mission att ta reda på här framöver. Sa jag att det var 100% och helt ok lön??! känns helt otroligt att jag faktiskt lyckades få det här jobbet!! Just nu känner jag mig faktiskt så här...


Nu ska jag fortsätta med städningen av lägenheten, kom helt av mig när jag fick detta otroligt roliga besked. Sen i kväll kommer min älskade bror på besök, och i morgon även hans kompis Per. Så i helgen blir det innebandy varvat med sevärdheter och trevligt besök!!
//Lisa

Schnupperntage

Nu är det tisdag och jag har tagit mig igenom 2 av 3 "schnupperntage" som de så fint heter på Schweizertyska, alltså två "provdagar".  Det har varit två otroligt roliga och intressanta dagar med massor av nya intryck, nya människor och främmande språk. Dessa två dagar har jag varit på den eng/tyska avdelningen där det pratas både tyska och engelska vilket har underlättat otroligt mycket för mig, ett perfekt ställe att utveckla sin tyska på helt enkelt! Men i morgon ska jag ytterligare sättas på prov då jag ska vara på den heltyska avdelningen. Det ska bli riktigt spännande, kan lova att det inte är lätt att höra vad en treåring säger på schweizertyska.... men man märker ju rätt snabbt om JA eller NEJ är rätt svar när de frågat något, barn e ju barn! Kan säga att de ibland har kollat på mig som om jag vore dum i huvudet när jag försökt svara på deras frågor =)
Som sagt så blir det en heltysk morgondag med ett möte med chefen som avslutning på meine schnupperntagen!
Nu är jag helt slut....
Schönen abend
//Lisa

I morgon gäller det

YES! I dag blev det vinst efter SD för GC, nu väntar två hemmamatcher nästa helg.
Här är några bilder från matchen, lägg märke till den störtsköna GC-klacken och tittar ni noga så kan ni se mig med...dock påklädd ;)

I morgon ska jag jobba min första "provdag", och lite nervös är man allt måste jag säga. Känns otroligt skönt att börja på den engelska avdelningen och jobba där två dagar för att sedan arbeta en dag på den tyska avdelning. Och sen förhoppningsvis få fortsätta jobba "på riktigt". Antar att det kommer bli tre otroligt krävande dagar, men också tre riktigt viktiga dagar som kommer avgöra om det blir jobb eller inte för mig på dagiset. Tur att man inte känner någon press ;)
Killarna är ute och dricker en vinnaröl, för mig blir det strax sängen och förhoppningsvis somna tidigt så jag orkar med en heldag på dagiset i morgon.
God natt
//Lisa

Sjukt bra stämning

I går var det dax för andra matchen mellan GC och Rychenberg. Det var verkligen helt sjukt bra stämning i hallen då GC:s fotbollsklack hade intagit läktaren och sjöng och tjoade precis hela matchen! Och för ett tag trodde jag faktiskt att vi skulle få se hela klacken näcka, men som tur var tog de inte av sig mer än tröjor och skor... Jag har ofta tyckt att stämningen i Gammliahallen (Umeå) har varit grym, men det går inte ens att jämföra med gårdagens match. Det kanske är dax att bjuda in Umeå FC:s hejarklack på nästa Dalenmatch?! ;) haha (Fast den lilla klacken skulle nog inte göra någon större skillnad)
Jag kan också berätta att jag blev rätt så förvånad när jag mötte ett helt gäng med kravallpoliser i pausen. Tror inte att de var där för att kolla på matchen direkt, som tur var behövde de inte rycka in och gå emellan GC-klacken och Rychenberg-klacken.... Vi på läktaren skötte oss ganska bra  =)

Trots denna fantastiska stämning slutade det med förlust för GC, vilket betyder att det står 2-0 i matcher till Rychenberg. Hoppas verkligen att de rycker upp sig i dag och spelar så bra som de brukar spela. För gör de det så blir det vinst!
Hoppas på en lika stämningsfull match i kväll då den tredje matchen spelas mellan GC och Rychenberg och att RÄTT LAG VINNER DEN HÄR GÅNGEN. Får se om det kanske blir klacken för mig i dag ;)
HEJA HEJA HEJA GC !!!!!!!!!
//Lisa

Ett besök hos frisören

Nu är slutspelet i full gång och GC fick då ingen vidare bra start, det började med en förlust mot Rychenberg =( Men det är ju bäst av 7 så det är bara att hålla tummarna för att det går bättre de resterande matcherna. Nästa omgång är på lördag.
I dag har jag varit hos frisören och klippt mig och fixat utväxten vilket verkligen var välbehövligt. Går hos en svensk frisör inne i stan, lätt värt varenda krona då man slipper onödiga missförstånd pga av språket och får det precis som man vill ha det. Inte nog med det så får man sig ju några trevliga timmar med en trevlig svenska. Känns nästan lite lyx att sitta där och få håret fixat, dricka en kaffe och prata svenska =) Alltid bra att bolla funderingar med någon annan utlänning som bott i landet lite längre än man själv gjort.
//Lisa

OST OST OST

Det har inte funkat riktigt som det ska att göra inlägg de senaste dagarna men jag gör ett nytt försök nu och hoppas på att det går bättre.
Helgen som var blev en riktigt lugn och skön helg med god mat och en del shopping, det var ju sista lediga helgen innan slutspelet drar igång så vi passade på att verkligen bara njuta och ta det lugn. I lördags åkte jag och Alex till köpcentret glatt som vi hade hört skulle vara bra. Och det var det kan jag säga, hittade fantastiskt mycket snygga kläder men man kan ju inte få allt man vill ha så det blev en skinnjacka, två klänningar och en tröja för min del. Alex köpte ett par jeans och en tröja. Hit kommer vi garanterat åka fler gånger!
Efter besöket på glatt inhandlade vi ett raclettejärn med tillbehör och avnjöt en riktigt god raclettemiddag på kvällen. För er som inte vet vad raclette är så kan jag säga att det är en riktigt flottig scweizisk specielitet. Man smälter ost i raclettjärnet, steker ex korv och bacon och äter potatis och sallad till. Riktigt gott, men denna måltid bör inte intas allt för ofta.... Ni som har tänkt komma hit och hälsa på kommer garanterat få smaka denna speciella rätt =)
Nu är Pattes tjej Patricia här på besök, var ett tag sen hon var här så verkligen superkul att träffa henne igen =) I kväll ska vi alla ut och äta på restaurang, får se om det blir Vapiano...eller kanske Indiskt!
//Lisa

Kinderkrippe!!


Efter två veckors lång väntan var det äntligen dax för intervju idag! kl 06.15 ringde klockan, efter en god frukost tog jag mig ner till tramet för att börja min resa till Kinderkrippe i Zollikerberg som ligger på andra sidan av Zurich. Själva restiden är cirka 35 min med tåg, så helt ok avstånd.

Jag hade försökt förbereda mig inför den här intervjun genom att lära mig ord och fraser som jag trodde jag skulle kunna ha användning för. För jag kan säga att det är oerhört svårt att "sälja" sig själv på tyska och kunna berätta vad man är bra på och förklara vad man egentligen har för utbildning. Min utbildning Idrottsvetenskapliga programmet är ju lite småluddig och är nog krånglig att förklara på svenska. Men jag tror och hoppas att jag lyckades få fram det viktigaste i alla fall =) 

För jag ska faktiskt få komma dit och provjobba i tre dagar!! Vad jag förstår så är jag ju inte garanterad jobb efter det och vet egentligen inte riktigt hur stor chans det är att jag får jobb efter de här tre dagarna. Men ska göra mitt allra bästa och hoppas att det rullar på med jobb sen. 

Nu ska jag, Alex och Anton till Sihlcity och käka på Vapiano. Kan hända att det blir en carbonara ;)

Några bilder från Kinder-krippe






http://www.kinderkrippe-zollikerberg.ch/


Nyårslöfte



För det mesta så brukar jag inte ha något nyårslöfte, eller rättare sagt jag brukar nog mer "glömma bort" under året vad jag egentligen lovade på nyårsafton. Men i år har jag ett löfte som blir svårt att glömma, nu tror ni att det är värsta stora grjejen men det är det inte. Eller för mig som som alltid har tyckt att långdistanslöpning varit otroligt jobbigt och drygt så är det egentligen värsta grejen....Tro inte att det typ är maran eller nått nu, då har ni lite väl höga förväntningar. Jag ska bara springa tjejmilen i Stockholm =) Förra året skulle jag, Eva-Lena och Malin ha sprungit men det rann liksom ut i sanden så i år tänkte jag att det i alla fall ska bli av. Och det ska det! Så här ser tydligen banan ut.




Min löpträning kändes väldigt bra i början då jag kom tillbaka till Zurich, men helt plötsligt fick jag skit ont i foten. Kunde inte ens vara ute och gå längre sträckor utan att jag tillslut inte kunde gå på foten. Med hjälp av mina egna otroligt bra medicinska kunskaper kom jag själv fram till att det var en inflammation och har nu behandlat den men antiinflammatoriskt plåster (Fick även utlåtande av Gc:s sjukgymnast). Nu kan jag i alla fall vara ute och gå, men har efter 3 vecakor fortfarande känningar av den onda foten. Kanske låter som en bra undanflykt för att slippa springa, men det är det inte. Jag var ju riktigt på G och hade verkligen hittat motivationen, och så blir det så här! Känns inte så motiverande att bara sitta på en träningscykel i gymmet, så jag har faktiskt kollat upp ett fitnesscenter som ligger här i Altstetten, de har stort utbud av gruppträningspass och ett helt ok gym. Som vanlligt är det ju inte gratis i det här landet, men känns värt det om jag i alla fall inte kommer kunna vara ute och löpa på ett tag. TJEJMILEN HERE I COME!!!!!! Och det bästa av allt är att Eva-Lena också sagt att hon ska vara med och springa, så nu när jag har skrivit det här i bloggen så finns det ingen återvändo för henne heller ;)

Den här veckan hade jag egentligen tänkte börja med min superseriösa vecka utan godsaker. Men lyckades inte så bra med det då jag och Johanna hade myskväll igår med pizza, glass och filmen "Up in the air". Börjar min seriösa vecka idag istället =) Vilket karaktär man har...


//Lisa

RSS 2.0