Tänkvärt

Dagen i dag...
Dagen i dag är en märklig dag.
Den är din.
Gårdagen föll ur dina händer.
Den kan inte få mera innehåll
än du redan har givit den.
Morgondagen vet du ingenting om.
Men dagen i dag har du.
Använd dig av det. 
I dag kan du glädja någon.
I dag kan du hjälpa en annan.
Dagen i dag är en märklig dag. 
Den är din
Några tänkvärda rader som får mig att stanna upp, njuta av livet och vara glad för allt jag har. Första gången jag hörde den här dikten var av min gymnastiktränare dagen innan tävling. Då kvällens förträning var avklarad och hela laget låg nerbäddade på sina luftmadrasser och var nervösa inför morgondagen. Man kan komma långt på att tänka positivt, tro på sig själv och inte oroa sig i onödan!
//Lisa

Mer jobb

Då var det klart att jag får förlängt på jobbet och att jag förmodligen kommer få jobba mestadels i engelska gruppen till hösten. Skulle kännas otroligt skönt att åter kunna uttrycka sig bra i tal och inte behöva tänka om och om igen för att få fram vad man vill säga. Dock är inget helt spikat än angående grupp men jag håller tummarna för att det blir engelska. Sedan är det ju en annan liten grej också och det är ju att det ska stämma med min inplanerade Sverigeresa i sommar, jag ska ha möte med chefen i veckan och det är väl då det visar sig om vi har samma förväntningar eller ej.

Helgen som varit har bara varit lugn med shopping och grillning. I dag var jag och Johanna även och såg Sex and the City 2 på bio, helt underbar film som jag starkt kan rekommendera!
//Lisa

Bern

Helgen har varit underbar med fina vänner, sol och sightseeing. I lördags förmiddag tog vi bilen till Bern för att spendera helgen med Cissi och Mark. Vi började med en tur på stan där vi åt lunch, strosade runt och kikade på björnarna som finns i centrala Bern. Sedan åkte vi hem och varvade ner lite innan det bar av till en av Marks lagkompisar där vi såg Champions league finalen på storbildsteve och blev bjudna på Bratwurst. Marks lagkompis bor på en hästgård tillsammans med sin flickvän och det var verkligen jätte mysigt där på landet. Vi satt utomhus och kikade fotboll med hästar, får, hundar och ankor i bakgrunden. Alex blev stormförtjust i hästarna och kom på den ultimata idén att vi borde starta en hästgård han och jag, kanske kan bli ett framtidsprojekt.... ;) Tyvärr vann "fel" lag enligt värdparet och det var inte allt för glada miner efter matchen så vi begav oss tillbaka till Cissi och Mark igen där vi somnade gott efter en lång dag i Bern.
På söndagen strosade vi runt på zoo ett tag innan vi åkte vidare till Murten som är en sjö en bit från Bern där vi solade, åt glass och spelade minigolf.  På kvällen blev det grillning hemma hos Cissi och Mark tillsammans med Sophia som också kom förbi. Efter den utsökta middagen såg vi hockey innan vi åkte tillbaka hem till Zurich igen. Det var fantastiskt roligt att träffa Bernarna och jag hoppas att vi snart får se dem igen! Måndagen spenderade vi vid floden stekandes i solen, vi har en riktigt bra badplats ca 5minuter med cykel från oss. Helt perfekt helt enkelt! Har även lagt in några bilder från helgen.
Bern!
Björnparken till vänster.
En av björnungarna.
På hästgården.
Alex med en av sina favoriter.
Under taket satt vi och kollade fotboll på storbildsteven.
Alex, Cissi och Mark på zoo.
Jag och hästarna på zoo.
Zoo.
Minigolf!
Grillning! Cissi, Sophia, Mark och Alex.

//Lisa

Italien

I fredags var Alex och jag ut på en lite roadtrip och besökte Foxtown som är en riktigt stor outlet i Mendrisio ca 2,5 timmar från Zurich. Redan vid avfarten från motorvägen till Foxtown var det kö och vi förstod att det var fler än vi som var lediga och shoppingsugna. Det var typ omöjligt att hitta parkeringsplats och jag vet inte hur länge vi irrade runt för att tillslut hitta en plats en bit ifrån själva köpcentret på en byggarbetsplats som också var knökfull med bilar. Foxtown var verkligen hur stort som helst och hade alla möjliga märken som Levis, Adidas, Nike, Esprit men också lite mer exklusiva märken som Prada och Gucci mm. Fast köpcentret var så stort blev vi lite besvikna på utbudet men det blev i alla fall några plagg till oss var

När Foxtown stängde åkte vi vidare till Italien för att besöka staden Como vid Comosjön som vi hade hört skulle vara en mysig liten stad. Det var den också, en riktigt Italiensk småstad med trånga gränder och fina byggnader. Vi hade tänkt att bo kvar där en natt men tyvärr var det kongress i staden så alla hotell var fullbokade!  Så det var bara att sätta sig i bilen igen och börja färden hem till Zurich. Eftersom vi var rätt trötta efter en lång dag så tänkte vi att vi kunde stanna och sova på ett hotell längst vägen men det vi hittade kostade 280Chf/natt vilket är nästan 2000Kr och det tyckte vi var lite väl dyrt. Så vi fortsatte vår resa till Zurich och på vägen hem blixtrade det till i en kamera och jag en böter. Bara att hålla tummarna för jag inte var allt för långt över hastighetsgränsen....






På vägen mot Foxtown


Härliga vägar genom bergen


Lunchpaus

Lite snöfall


Glasspaus på Foxtown


Utanför Foxtown


Como, Italien



//Lisa





Black Eyed Peas

Nu är det helg och en välbehövlig långledighet ligger framför mig. Vi hade egentligen tänkt åka ut på en liten roadtrip till Milano men som det ser ut nu blir det regn hela helgen, så om inte väderprognosen ändras och det blir bättre väder så blir det nog en lugn och skön ledighet här i Zurich.
 

I tisdags var vi och såg Black Eyed Peas på Hallenstadion här i Zurich och det var en grymt bra konsert kan jag säga! Man kände igen de flesta låtarna och de spelade både gamla låtar och nya hits. Mattias, Sophia och Sophias bror Oscar hade också kommit till Zurich för att se konserten, de övernattade hos oss för att sedan tidigt på onsdagsmorgonen bege sig vidare till Svergie, Umeå. Michael Zurcher, tidigare Dalenspelare, mötte vi också upp på konserten. Det var en fantastisk kväll med bra musik och trevligt sällskap! Tyvärr blev det inte så många bra bilder från konserten trotts att vi stod ganska långt fram.




Alex, Sophia, Oscar, Mattias och Zurcher innan konserten


Zurcher och Alex vilar en stund


Cheryl Cole var "förband"


Black Eyed Peas!


Underbart bra!


Slutet på konserten


En nöjd Alex efter konserten


//Lisa




Äntligen fredag

Änltigen fredag, puh vilken seg vecka det har varit. Men i dag när jag kom hem fick jag en trevlig överaskning av Alex, han hade fixat två biljetter till Black Eyed Peas som spelar i här i Zurich på tisdag! Jag blev verkligen jätte besviken sist när vi kollade nätet och insåg att biljetterna var slut. Men i dag fick Alex tag på biljetter på Coop av alla ställen, och gissa om jag blev glad =)





Alex är numera "hemmafru" eftersom han har långledigt fram till augusti och en bra sådan måste jag säga. I dag hade han handlat hem fläskfilé som vi lagade till middag och dagen till ära sjöng vi även Sveriges nationalsång under middagen. Vi båda har för tillfället lite hemlängtan till nära och kära och kom på att det var rätt trevligt att sjunga en truddelutt och få känna oss som svenskar igen ;)

//Lisa


Grått grått grått

I dag har det regnat hela dagen och det verkar som det ska hålla i sig även in i nästa vecka, så det är tyvärr inget trevligt väder alls här. Igår pratade jag med min chef angående förlängning och det lät som att det mest troligt kommer finnas jobb till mig även i höst =) Vore faktiskt skönt att vara kvar på samma ställe nu när jag har börjat komma in i allt och börjat lära känna de jag jobbar med. Får besked i slutet på maj! I dag är tog Alex och jag en träningsfri dag så nu blir det kaffe och soffhäng.

//Lisa

Tjejhelg

Vi hade finbesök förra helgen och under veckan som var. Under helgen var Cissi, Linda och Josefine från Bern på besök och det blev en riktig lugn tjejhelg med god mat, shopping och innebandytittande. För att snabbt förklara hur jag känner de här tjejerna så har jag lärt känna Cissi via IBK Dalen när jag var massör åt damlaget. Hon bor för tillfället i Bern tillsammans med sin schweiziska sambo Marc Dysli som under fem år spelade tillsammans med Alex i IBK Dalen. Josefine har jag lärt känna först här i Schweiz, hon är tillsammans med Matthias Wallgren som också spelat med Alex i Dalen. Linda har bott här i Schweiz tillsammans med sin innebandyspelande kille Daniel Calebsson i tre år men flyttade idag tillbaka till Sverige.
När tjejerna kom hit på fredagskvällen bjöd jag på min favoritsallad innehållande ruccola, melon, jordgubbar, bacon, lufttorkad skinka, pasta och pinjenötter. Tjejerna hade handlat med sig ost och kex, choklapudding, saltlakrits mm som vi tillsammans med ett glas vin mumsade i oss under kvällen. Trotts en sen fredagskväll tog vi oss upp i vettig tid på lördagsmorgonen och han med en hel del shopping och lunch på Hiltl, den goda vegetariska restaurangen innan vi bänkade vi oss på Haubt Bahnhof (tågstationen) där Euro Floorball Tour spelades och såg matchen mellan Sverige och Schweiz. Vi mötte även upp Sophia Molin, Johanna Andreassen och Cornelia Scott. Söndagen startades med en morgonpromenad och frukost på Starbucks, sedan såg vi matchen mellan Sverige och Finnland. Tyvärr blev det förlust för Sverige och därmed blev Finnland vinnare av Euro Floorball Tour!



Linda, Josefine och Cissi väntar på tramet.


Linda, Josefine och Cissi vid Zurich-sjön.


Euro Floorball Tour på Haubt Bahnhof.


Frukost på Starbucks!



I måndags kom Alex kusin Stina och hennes kille Per förbi Zurich på vägen till Spanien. Tyvärr hann jag inte träffa Stina och Per så mycket under de två dagarna de var här eftersom jag jobbade, men riktigt kul att de tog vägen förbi Zurich!

//Lisa


RSS 2.0