Ny vecka

Då var det ny vecka igen och oj vad tiden går fort. I lördags hade vi svenskmiddag här i huset fast hos grannen Anton. Middagen bestod av fläskfilé, pommes, bearnessås och till efterrätt serverades det jordgubbar med glass. Senare tog vi oss ut och gjorde ett besök på kaufleuten där vi dansade loss!
Sacha, Patrik, Alex, Patricia, 10:an, Anton
Patrik och Alex myser
Maja och jag

Nu är klockan redan halv 8 och ännu en arbetsdag är över, till middag idag blev det en supergod "rödcurrysoppa" med vitlöksbröd till. Den här veckan består av bara 4 arbetsdagar eftersom påsken sedan infaller, Känns otroligt skönt med kortvecka och extra roligt så klart att vi ska spendera påskhelgen i Umeå. Men dagarna som kommer är planerade till fullo! I morgon ska jag sitta barnvakt direkt efter jobbet fram till ca 23.00, på onsdag har vi möte efter jobbet och på torsdag blir det fika med Linda Ericsson och Daniel Calebsson som kommer till Zurich på besök. Sen på fredag bär det av till Sverige och Norrlands metropol Umeå ;)
//Lisa

4:e veckan

I dag har det varit riktigt varmt och soligt så vi har varit ute en hel del med barnen. Verkligen jätte härligt att man får så mycket tid utomhus trots att man arbetar! Nu är jag inne på min 4:e arbetsvecka på Kinderkrippe och alla barnen är förkylda i omgångar och jag lika så. Känns lite tungt eftersom jag införskaffat ett dyrt gymkort som bara tickar på utan ett jag ens hunnit använda det en enda gång. Så nu blir det vitaminkurer så det står härliga till! Jag ska ju springa tjejmilen.... så jag behöver ju verkligen träna.

I går födde min vän Lina en liten flicka, så ett stort grattis till Lina och Jesper som nu är föräldrar!!



//Lisa


Våren är här!

Nu känns det att det verkligen är vår i luften, vinterjackan är undanhängd och vårskorna framplockade =)
Jag fick bara lov att fota de första blommorna så här kommer några bildbevis:

 


I dag har jag och Alex städat och städat och städat och städat så nu är det riktigt rent och fint i lyan kan jag säga! Patte har flyttat till en annan lägenhet på andra sidan gatan eftersom hans flickvänn också flyttat hit till Zurich och ska vara här ett år. Jag och Alex funderar dock fortfarande på hur vi ska göra... Sverige eller Schweiz det återstår att se.

Nu är biljetterna bokade, blir Umeå över påsken!

God natt

//Lisa


Var ska jag börja?!...

Nu har jag inte skrivit på väääldigt länge. Vilket beror på att jag har börjat jobba och gör inte så mycket annat än jobbar, äter och sover. De här första veckorna har verkligen varit superjobbiga men självklart också riktigt superroliga. Jag har nu jobbat 2 veckor och 4 dagar och dagarna går verkligen hur fort som helst! Jobbet känns helt ok, jag jobbar i en "helschweizisk grupp" där det bara pratas tyska vilket gör att jag hela tiden måste vara superkoncentrerad för att ens ha någon chans att förstå. Men jag känner att det blir bättre och bättre för varje dag som går och mitt tyska ordförråd har verkligen utvidgats på dessa veckor. Det är ett väldigt kulturellt dagis med många barn som har utländska föräldrar, ingen från Sverige dock men många från Italien, Spanien och Portugal. Så under de här veckorna har jag inte bara lärt mig tyska/schweizertyska utan också flera "fula" ord på spanska/portugisiska ;) Kan säga att det är full fart i gruppen jag har hamnat i och att man ALLTID har saker att stå i.

Mamma och pappa var här på besök under min första jobbvecka vilket var jätte kul. Men tyvärr var jag inte allt för pigg när jag kom hem efter jobbet vid halv 7 på kvällarna, så det blev mest middag och mys med dem. De verkade faktiskt ha haft några riktigt bra dagar här i Zurich utan mitt sällskap på dagarna! =)
I dag är första dagen som jag inte känner mig helt slut efter jobbet trotts att jag är förkyld och att det är torsdag. I och för sig så har jag alltid gillat torsdagar för då är det ju nästan fredag och  sen helg =) sen har det ju varit härligt vårväder i dag vilket också gör att man blir glad! Gick en promenad när jag kom hem från jobbet, perfekt väder för skinnjacka och sneakers!
Nu väntar jag på att Alex ska komma hem från jobbet så vi kan äta middag.
Tätare uppdateringar väntar...
//Lisa

RSS 2.0