1:a advent

I dag har det mest varit lugnt, blev en promenad längst floden och även lite städning av lägenheten. Slängde även i hop en saffranskaka dagen till ära, för det är ju faktiskt 1:a advent idag. Blir inte så mycket julpynt i år eftersom vi kommer åka hem två veckor över julen, lite mer ljus än vanligt och någon julkula i fönstret är väl vad jag har åstadkommit i år. Det vankas ju även jul på dagiset så jag får min julkänsla där i form av massor med julpyssel och annat skoj, kommer ju till och med få träffa Samichlaus för första gången i mitt liv. Samichlaus är Schweizarnas "jultomte" som kommer den 6:e dec. Blir spännande!
-
Gc vann mot Uster igår med 10-2, de spelade grymt bra! Efter att ha spelat halva delen av serien ser tabellen ut så här:
-
Rg.TeamSpS(nV)UN(nV)ToreDiff.P
1. SV Wiler-Ersigen 12 9 (1) 0 2 (0) 74 : 43 +31 29
2. GC Zürich 12 9 (0) 0 2 (1) 87 : 56 +31 28
3. Alligator Malans 12 8 (1) 0 3 (0) 88 : 61 +27 26
4. Floorball Köniz 12 5 (2) 0 4 (1) 59 : 53 +6 20
5. UHC Grünenmatt 12 6 (1) 0 5 (0) 68 : 65 +3 20
6. Tigers Langnau 12 5 (1) 0 5 (1) 66 : 62 +4 18
7. Chur Unihockey 11 5 (0) 0 5 (1) 57 : 57 0 16
8. UHC WaSa 11 4 (2) 0 5 (0) 64 : 70 -6 16
9. Kloten-Bülach Jets 11 3 (0) 0 6 (2) 62 : 66 -4 11
10. UHC Uster 12 3 (0) 0 8 (1) 47 : 78 -31 10
11. HC Rychenberg 11 3 (0) 0 8 (0) 54 : 72 -18 9
12. Lok Reinach 12 2 (0) 0 9 (1) 50 : 93 -43 7
-
Nu ska jag fika och fixa lite inför morgondagen.
Trevlig kväll!
-
//Lisa

Lördagsnöje

Efter en lång shoppindag med Alex och en middag senare sitter jag nu i soffan och funderar på om jag ska orka ta mig iväg och se Gc möta Uster för tredje gången i rad eller inte. Första gången de möttes var det seriematch, sedan cupmatch och sen vände serien och de ska nu återigen möte varandra i en seriematch. Första matchen hade Uster tydligen varit riktigt bra (de är nykomlingar i högst serien), förra matchen som jag var och såg vann Gc rätt enkelt.  Så om man ser till förra matchen så borde Gc vinna rätt lätt idag också...men underskattning är ju aldrig bra för då kan ju faktiskt allt hända! Så Jag ska nog faktiskt ta mig i väg och se matchen, åker nog dit till 2:a perioden.
-
I dag blev det en hel del shopping, både julklappar och några reaplagg till mig själv. En tunika, en skjorta och ett par coola tights fick följa med hem. Riktigt nöjd att vi lyckades hitta några julklappar så här snabbt, men riktiga julhandlingen kommer vi göra i slutet på nästa vecka eftersom jag då har ledigt torsdag och fredag. Känns underbart med några extra dagars ledighet då det varit rätt tungt på jobbet de senaste veckorna. Mitt huvud säger att jag är i stort behov av avslappning och sömn, känns som jag haft huvudvärk alldeles för ofta på slutet. Så vad passar inte bättre än fyra dagars ledighet i rad!
-
Nu har äntligen första snön kommit här också, det är vitt på taken men inte så mycket mer än så tyvärr. Marken är fortfarande bar vilken nog är rätt bra eftersom det oftast blir kaos i trafiken här när det snöar för mycket. Kan jämföras med södra Sverige ;)
-
Nu ska jag göra mig i ordning och bege mig till hallen för att kolla innebandy, ja för det är ju vårt lördagsnöje här i Zurich ;)
-
Trevlig afton!
-
//Lisa

Uppdatering

Då var det åter dax för en uppdatering om vad som händer här i landet ost. Förra veckan gick av bara farten och jag avslutade min arbetsvecka med att gå hem kl 09.00 på morgonen. Fick migrän under torsdagen som inte ville ge med sig i första taget, så det blev en heldag i sängen och jag var verkligen inte pigg kan jag säga. Kändes lite tråkigt eftersom jag skulle få besök av tjejerna från Bern under helgen.  I alla fall så mötte jag upp Cissi på lördagsmorgonen som hade tagit tåget från Bern till Zurich, vi gick en sväng på stan innan vi åt en väldigt god lunch på Hiltl som verkligen har blivit ett favoritställe för mig. Sedan mötte även Patricia upp oss innan vi tog oss hem till Altstetten igen för att mellanlanda lite innan det var dax att åka vidare och se matchen mellan Winterthur och Burgdorf. Det var några kända svenska ansikten i båda lagen men vi hejade så klart på Burgdorf, tyvärr förlorade dem. Det är tre svenskar i Burgdorf och det är Sophia Molin som tidigare spelat i Ibk Dalen, Cornelia som jag träffat några gånger via Sophia och även Johanna som jag träffade sist vi hade kräftskiva med hela svenskligan. Dessa tre tjejer bor i hop i ett hus i en liten by utanför Bern där vi varit och hälsat på några gånger. Sophia stannade kvar med oss i Zurich efter matchen, det blev en lång men trevlig kväll/natt. Jag och Patricia bjöd Cissi och Sophia på trerättersmiddag. Som tur var släppte huvudvärken mer eller mindre under dagen så även jag kunde avnjuta ett glas vin. Cissi och Sophia sov över här och efter en lång och sen frukost begav de sig tillbaka till Bern för att se innebandy så klart. Det blev även innebandy här i Zurich på kvällen för mig och Alex, vi såg Gc vinna mot Uster. Det var en viktig cupmatch, så nu väntar semifinal!
-
Jag hade möte med chefen i går på jobbet och fick reda på att jag får vara kvar på dagiset och även jobba kvar i samma grupp som jag är i nu. Känns skönt att veta, för trots att det är lite slitsamt med långa resor och arbetsdagar trivs jag i alla fall bra i min grupp och stannar gärna kvar.
-
Jag ser inte så mycket tv här men nu har jag fastnat i "ensam mamma söker"-träsket och kan bara inte sluta titta på det. Det är ju så härligt och man blir ju så glad när man ser det! Ser det via tv3play, så jag kan ju verkligen se flera program efter varandra. Så nu väntar ännu ett avsnitt innan det är tid att krypa till sängs.
Trevlig kväll!
-
//Lisa

18 grader och sol



Tommie, Alex och pappa i Kroatien sommaren 2010.

-
En stor kram på farsdag världens bästa pappa!!
-
I går var det fantastiskt väder här, 18 grader och sol. Hösten har hittills bjudit på väldigt bra väder men till veckan blir det lite kallare och tråkigare. Men jag fick ju faktiskt efter många om och men tag i ett par svarta vanliga gummistövlar så nu är jag beredd på sämre väder. I går var det dax för den svenska julmarknaden som svenska kyrkan här i Zurich varje år anordnar. De hade nya större lokaren i år men det var trots det lika varmt och trångt som förra året. Det var trevligt att höra lite svenska, dricka lite glögg och äta lussebulle i alla fall dock var det lite svårt att känna någon riktig julkänsla med 18 grader och sol ute. Eter julmarknaden gick vi en sväng på stan och åt även lunch på en av våra favoritrestauranger Hiltl där de har en fantastisk vegetariska buffé. Efter lunchen åkte vi hem och vilade en timme innan vi åkte vidare till Reinach, som är ett litet samhälle mellan Zurich och Bern, och såg Gc enkelt vinna mot Lok Reinach. Kvällen spenderade vi här i lägenheten med bland annat Anton som för tillfället är på besök här i Zurich. Solen skiner idag också så under dagen blir det en promenad och sedan Raclette hos Sasha med Anton och de andra svenskarna. Alex är på "affärsresa" med jobbet, han åkte iväg i morse och kommer hem igen i morgon kväll. De ska besöka en adidasfabrik i Tyskland och det ska tydligen även finnas en adidasoutlet där också. Så Alex fick i uppdrag att köpa något plagg om han hittar något fint.
//Lisa

I have a feeling

Lyckades fånga Alex och Johanna bredvid en jättegammal spårvagn
som åkte förbi oss i Zurich när vi var ute på shoppingrunda.

-
Och den är bra! Just nu är jag mer än nöjd över mig själv eftersom jag i dag tog mig ut på en löprunda efter jobbet och avslutade med att köra styrka i vårt lilla "hemmagym". Helt plötsligt känner jag mig mycket piggare än jag varit på otroligt länge. Jag hade nästan glömt bort hur skönt det är att träna och vilken bra känsla man får i kroppen.
-
Den 4 december ska jag ha möte med chefen på jobbet, det visar sig även då om jag får förlängt eller inte. Jag kommer jobba kvar fram till årsskiftet oavsett, men av olika anledningar känner jag att jag kanske vill göra något annat så vi får se vad det blir när jag kommer tillbaka efter julledigheten.
-
I helgen är det svensk julbasar här i Zurich så jag och Johanna ska självklart dit, blir ju andra året i rad vi går dit nu. Får se om vi får med de andra också. Jag och Johanna kom ju hit nästan samtidigt förra året och jag är så himla glad att jag träffade henne, hon liksom bara dök upp där i svenska kyrkan och vi var ju båda från Dalarna så det kunde ju inte bli så mycket bättre!
-
Nu känner jag att min pigghet börjar gå mot trötthet. Är glad att jag fick någon timme i vaket tillstånd nu på kvällen för vanligtvis brukar jag vara stentrött vid halv nio men försöka hålla mig vaken till tio i alla fall då jag oftast somnar som en stock. Det är helt sjukt hur trött man kan vara, så trött som jag varit sedan jag började jobba på dagiset har jag nog aldrig varit i hela mitt liv. Trodde det skulle gå över efter de första intensiva veckorna men nu har jag jobbat där i åtta månader och är fortfarande lika trött. Min kropp går verkligen på högvarv under veckorna så ni kan ju tänka er hur heliga helgerna är. Men att komma igång med träningen kommer förhoppningsvis göra susen. Nu ska jag sova, antar att jag är den enda så ni får ha en fortsatt bra kväll!
-
//Lisa

Julmust och pepparkakor

Helgen som var blev rätt lugn. Fredagskvällen spenderades hos Patrik och Patricia där vi drack lite vin och bara tjatade på. Under lördagen åkte hela gänget till Glatt som är ett stort köpcenter utanför Zurich där även Ikea ligger. Blev endast shopping för mig på Ikea i form av pepparkakor, julmust, glögg och ljus. För nu börjar vi ju närma oss december och då måste man ju bara ha dessa saker för för att övervinna mörkret. Har verkligen börjat längta efter julen nu, ska bli så himla mysigt att åka hem till alla vännerna där hemma och familjen så klart. I helgen tog Alex sina första steg, alltså löpsteg! Så nu är han verkligen på gång, han har även fått börja köra lugna innebandyövningar. Det är otroligt skönt att se att det går framåt för honom. Nu ska jag se nyaste avsnittet av Greys Anatomy, jag riktigt älskar den serien. Ha en skön kväll!
-
//Lisa

Svärföräldrar på besök

Ulla och Hasse i Luzern.
-
Far och son.
-
Luzern.
-
Som vanligt springer tiden iväg här nere och nu har det gått en hel vecka sedan svärföräldrarna var här och hälsade på. De fick se en hel del här i Zurich plus att Alex var ute på roadtrip till Luzern med dem under fredagen då jag jobbade. Vi hann även med att se Gc få storstryk av Malans, och jag har nog aldrig sett dem spela så dåligt som de gjorde då. Så klart åt vi även mat på den Indiska favoritrestaurangen Masala och bjöd även våra gäster på raclette som blev uppskattat. Det var en mycket trevlig helg!
-
Den senaste veckan har jag inte gjort så mycket annat än att jobba jobba jobba, jag jobbade även i lördags då det var brunch med pappor och barn på dagiset. Var i och för sig trevligt och så men oerhört jobbigt att jobba sex dagar i rad och sedan bara ha söndagen att vila upp sig på. Var kul att se vilka papporna var, för det är inte lika vanligt här att papporna hämtar och lämnar barnen på dagiset. Fast jag har jobbat där ett bra tag nu var det först i lördags jag såg vissa papporna för första gången. Det är rätt vanligt här att pappan jobbar mycket och ofta är på resande fot medan mamman jobbar deltid eller inte alls och tar hand om barnen. Och ja en del barn är på dagis heltid medan mamman är "hemmafru", har en heltidsanställd nanny och städhjälp. I bland undrar man ju hur lite de verkar vilja umgås med sina barn, rätt tragiskt tycker jag!
-
I går höll jag på att smått bryta i hop då jag insåg att helgen redan var slut, tycker att vi borde fått dubbelt betalt när vi ställde upp och jobbade lördagen men icke... vi får inte ens ob. Men men nu är det bara att ta nya tag, och måndagen är ju faktiskt redan gjord. Nu återstår bara tisdag, onsdag, torsdag, fredag och sedan HELG!
-
//Lisa

RSS 2.0