Helg!!

Nu är det lördag och helg igen, kan tala om att den här veckan har gått riktigt snabbt. Jag har haft att göra varje dag, så tiden har gått otroligt fort och det var ett tag sen man däckade en fredagskväll som igår. Det här låter kanske lite konstigt, men nu  längtar jag verkligen efter att få däcka varje fredag till en bra film =) Jag vill, jag vill, jag vill så himla gärna ha det där dagisjobbet... Tänk om de bara visste hur gärna jag vill jobba, och hur jäkla ambitiös jag skulle vara om jag bara fick jobbet! Ni som är i min situation tror jag förstår hur jag känner och vet hur det känns när det kryper i kroppen av rastlöshet när man inget heller vill är att jobba. Har skickat ansökningar till höger och vänster, har till och med sökt på ISS som städerska... Fick även ett mail igår av GC:s president där det stod att jag skulle kontakta någon angående jobb på Migros Klubschule, de har lite av varje där som t ex språkkurser och gymcenter så den kontakten kan bli intressant känner jag. Ska ringa på måndag och se om de har något att erbjuda =)

Nu är klockan 12.45 och jag har varit uppe sedan 08.00... en lördag, tänka vad man hinner med mycket när man går upp så tidigt. Jag har redan hunnit städa och dona och fixa massor! Alex jobbar idag, de skulle ha extra öppet i butiken så han skulle stå i innebandyhörnan där kunderna får testskjuta med olika innebandyklubbor. Själv känner jag mig lite krasslig, så för mig blir det snart en promenad i solen och sen en film.


Har ingen bra bild till det här inlägget, så jag lägger in en bild från sommaren -09 istället! =)

Ha en bra lördag!

//Lisa

I bland kan de verkligen överraska!

I dag kom brevbäraren med ett stort paket till mig och Alex, det var mamma och pappa som skickade ner en liten försenad julklapp till Alex eftersom jag tyvärr inte hade plats för den när jag skulle åka tillbaka hit efter jul. Ok ni kanske tycker att jag prioriterade lite konstigt där men den som väntar på nått gott tänkte jag... så han fick vänta ... ;)  I alla fall så fick Alex sina förenade julklappar från familjen Nilsson och familjen Nilsson/Karlsson, och det bästa av allt var att mina älskade föräldrar hade lagt i en ENORM påse med smågodis =) =) =) =)  TACK TACK TACK!!! Eftersom det inte finns så mycket gott godis förutom choklad i det här landet så var det verkligen en god överraskning. Får se hur länge den påsen räcker....





Nu ska jag sova, ska faktiskt upp tidigt i morgon för ovanlighetens skull!

//Lisa

Pojken i randig pyjamas

I måndags var det dax för vinprovning med kyrkan. Temat för kvällen var "Schweiziska viner" och vi fick smaka flera olika viner, både röda och vita och en del var väldigt goda medans andra inte riktigt föll mig i smaken. Extra kul var det att få smaka viner från vingårdar runt Zurich, tydligen ska det finnas ett antal vingårdar runt Zurichsjön!

Här är några bilder från vinprovningen. På första bilden är Gerd (Hon som håller i "aupairträffarna") i full gång med att berätta om de olika vinregionerna.






I går såg vi filmen "Pojken i randig pyjamas", det var en riktigt känslosam film som utspelade sig under andra världskriget, väl värd att se!

Nu ska jag börja göra mig redo för ett hårt benpass på gymmet!


//Lisa


Sköna måndag

Nu är ännu en helg avklarad och även denna helg fylldes med innebandy, Johannas födelsedag GRATTIS och självklart ett besök på Sihlcity och Vapiano. Gällande innebandyn så slutade GC på 2:a plats i serien och därmed blir det Rychenberg de får möta i första slutspelsomgången som är bäst av 7 matcher. Detta innebär att det är derbytajm och att det blir mycket innebandy framöver!!!

Alex in action förra gången de mötte Rychenberg. http://unihockey.ch/cgi-bin/seite.pl
Om jag inte minns helt fel så fick han en 2:a....sicken buse...

För mig och Alex har det nästan blivit lite av en tradition att åka till köpcentret Sihlcity och käka på den fantastiskt goda restaurangen Vapiano varje helg, vilket vi också gjorde i lördags. Favoriten är pasta carbonara och är helt klart den godaste pastan jag någonsin ätit för att inte överdriva.

Det har verkligen känts som att våren är på väg, men idag när jag tittade ut genom fönstret var det snöblandat regn och vitt på marken...

Idag ska jag följa med Anton till Manpower för att se om de kan ordna jobb åt oss, för nu är även Anton arbetslös. Självklart hoppas jag som bara den på dagisjobbet, men lika bra att fortasätta söka jobb under tiden jag väntar på intervjun!

Nu ska jag röja lite här hemma, håller även på att tvätta. Ikväll är det vinprovning med kyrkan, låter konstigt jag vet, men det står så på schemat! Hoppas bara det inte är "nattvardsvinet" vi ska prova ;)

//Lisa

Ändringar

Nu har jag ändra textens storlek, kanske inte bara var jag som fick lov att anstränga mig en aning för att se vad det stod.... Eller kanske glasögon nästa?! ;) Ska även försöka ändra så det syns bättre vem som skrivit kommentarer, men det är en djungel av siffer- och bokstavskombinationer som jag måste orka ta tag i först. Nu ska jag till affären och handla och sen blir det linsbiffar till lunch, hittade ett recept på coop som jag hoppas smakar mumma!
//Lisa

Ett steg i rätt riktning =)

Som jag skrev i inlägget igår så var det ett samtal som skulle ringas idag, och var inte vilket samtal som helst utan till Frau Roth på ett tvåspråkigt dagis en bit utanför Zurich. Det var via en lagkompis till Alex som jag fick veta att det skulle bli en tjänst ledig där och att jag skulle höra av mig till den här trevliga frun. Jag måste erkänna att blev lite stolt över mig själv idag då jag lyckades ta mig igenom hela telefonsamtalet tyska. Vet dock inte om det var Frau Roth som pratade väldigt enkel tyska eller om det är jag som har tagit ett steg frammåt i min tyska språkutveckling, det visar väl sig nästa gång antar jag =)... I alla fall så bestämde vi möte och ska ses om två veckor!! Att jobba på ett tvåspråkigt dagis (eng/ty) vore enligt mig helt perfekt, så nu är det bara att gå och vara nervös i två veckor och hoppas på det bästa!

Idag har alex varit ledig, så vi tog en sväng till hans jobb och hämtade fribiljetter till en hockeymatch som Alex och Patte är på nu och eftersom vi också var på rätt sida om stan passade vi på att svänga förbi Ikea och inhandla lite smått och gott på svenskshoppen. Längar såå tills jag får öppna den påse med räkor som bland annat inhandlades och avnjuta dem med ett glas vin!

Nu väntar jag på att Paradise hotel ska läggas ut på nätet, ett riktigt bra skitprogram som man tydligen blir helt besatt av....;)


//Lisa


Vilken superdag!

Oj, oj, oj jag säger då det!
Vilken riktigt härlig superfin dag det har varit idag! Dagen började med en härlig sovmorgon som egentligen inte skulle vara någon sovmorgon. Men efter en tallrik gröt, två ägg och en kopp kaffe var jag redo för en heldag med Johanna. Vi Började dagen med en lång promenad i Zollikon, en lite finare del av staden där Johanna bor med sin Au Pair familj och där jag inte hänger så ofta ;). Johanna guidade mig runt i området och visade alla flotta villor och affärer och jag säger då det, vilken syn! Inte nog med att husen var fantastiskt stora, de hade världens utsikt över Zurichsjön och staden också. Där ligger Altstettens gula hyreshus i lä kan jag säga!
Efter vår runda i Zollikon begav vi oss ner till City för att käka sushi på ett grymt bra ställe där de har rullande buffé. Man sitter helt enkelt ner vid ett bord och har ett rullband framför sig där olika sushibitar åker förbi, man plockar på sig det man vill ha och betalar sen för så många bitar man ätit. Jag hade kunnat trycka i mig en hel del bitar, men vid 10 bitar fick jag lov att börja tänka på min budget. För som ni säkert förstått så är det inte gratis att äta i det här landet... Men för att sammanfatta det hela så har det här stället helt klart blivit en favorit och det var absolut inte sista gången vi åt där!
Innan jag tog tåget tillbaka till härliga Altstetten blev det några födelsedagspresenter inhandlade, och trots att det var supermycket rea handlade jag ingenting till mig själv. Känner mig riktigt duktig! Mer shopping till mig själv får det bli senare då jag förhoppningsvis har fått ett jobb.... Och tro det eller ej, men det kanske faktiskt håller på att lösa sig. Ska ringa ett samtal i morgon som förhoppningsvis blir ett positivt samtal =) Ni får hålla en tumme ;)
Bilder på denna härliga dag kommer lite senare när jag fått korten av Johanna.
Schönen Abend!
//Lisa

Back in Zurich...

Nu var det då ett bra tag sen jag skrev, men nu lovar jag att jag ska bli bättre på att uppdatera bloggen lite oftare.

Vi är i alla fall tillbaka i Schweiz efter 2 härliga veckor i Sverige. Tiden går fort och vi har snart varit här i Zurich i 2 veckor! Förutom att jag har sett en del innebandy har jag faktiskt också för första gången testat på Zurich nattliv tillsammans med min härliga vän Johanna.Förra helgen begav vi oss ut på ett ställe som heter Mascotte och sog klackarna i taket, ett helt ok ställe faktiskt =)  Det var en riktigt bra kväll/natt/morgon... Krogarna här har öppet lite längre än man är van vid (om man är från Falun/Umeå ;)), och jag trodde jag var för gammal för att hålla igång till fem på morgonen, men tydligen inte =) Ett bra betyg till mig!


Vi har även hunnit med en dag i skidbacken, i måndags drog hela kollektivet till Flumserberg som ligger ca 1 timmes bilfärd från Zurich. Ett lite mindre ställe om man jämför med tex Davos där vi var och åkte innan jul men Flumserberg var absolut över förväntan, riktigt bra skidåkning och helt ok väder. Vi hade en grymt härlig dag, och nått som förgyllde dagen ännu lite mer var när Alex gjorde en härlig vurpa alldeles efter vi klivit av liften, och på något konstigt sätt fick han det till att bli mitt fel...Det var tydligen jag som "svängde åt fel håll" framför honom så han fick lov att köra rakt in i mig så hans skidor flög av och vurpan var ett faktum ;) hahaha vi andra fick oss i alla fall ett gott skratt, men Alex var inte riktigt lika nöjd =) Sorry Alex!

Nu ska vi fortsätta att ha en riktigt lugn och slapp söndag, hoppas dock på att kanske få med Alex ut på en promenad lite senare på eftermiddagen men det kan bli ett svårt mission...

Bilder från Flumserberg




Bilder från Davos




RSS 2.0