Europa park



I går var det sechseleuten här i Zurich vilket också betyder att vi var lediga från jobben, så jag och Alex passade på att åka tillTyskland och besökte det omtalade Europa park som är ett stort nöjesfält med ett stort antal åkattraktioner. Ytan var enormt stor och det fanns många restauranger och pubar att välja mellan och små mysiga promenadstråk att gå. Det märktes att det var lågsäsong för det var inte alls långa köer varken till karusellerna eller restaurangerna och det var ju himla bra tyckte vi! Parken var uppbygd som ett "minieuropa" där många länder fanns med. T ex så fanns det ett litet skandinavien där de hade byggt upp en liten svenskby som ni kan se på korten nedan. Kul att se Luleå på ett nöjesfält i Tyskland!  Den grekiska staden med små vita hus och god mat blev snabbt en favorit.

Vår absoluta favoritkarusell blev Silver star som är Europas högsta och största "berg- och dalbana" och det var nog den värsta vi har åkt någonsin. Magen vände sig ut och in några gånger under tiden man åkte men den var sjukt rolig! Vi åkte även andra som också var riktigt roliga, ni får klicka på länken ovan och kolla in på hemsidan om ni är mer nyfikna på parken.

Alex hittade även en annan favorit som han fastnade för och det handlade om vatten. Det gick ut på att skjuta vatten på folket på båtarna och de som var på båtarna sköt vatten på de som stod på land. Alex nöjde sig med att stå kvar på land men han blev som ett barn igen när han fick leka vattenkrig som ni kan se på bilderna ;)

Med ett strålande solsken och över 20 grader varmt blev vi riktigt nöjda med den här dagen, kan nog hända att vi åker dit igen.

//Lisa









  
   
    
  

            


Långhelg

Då var också denna arbetsvecka över, det är nu fredagkväll, jag är ensam hemma och har precis sett ett avsnitt av Greys anatomy. Måste vara bland de bästa serier som gjorts, fantastisk helt enkelt!

Känns otroligt skönt med fredag och långhelg, vi här i Zurich är ju lediga på måndag också eftersom det denna helg firas sechseleuten här. Man firar att vintern är slut och att våren är på väg. Det firas tydligen riktigt mycket i stan och bland annat eldar de upp en stor snögubbe genom att spränga hans huvud och avfyra massor med fyrverkerier. Jag och Alex hade tänkt att passa på att ta en tur till Luzern nu när vi är långlediga, men vi får se hur vi gör. Kan ju vara rätt kul att vara med och fira här i Zurich också eftersom det inte blir någon "sista april" för oss i Sverige.

Nu ska jag sova så jag orkar upp och träna i morgon, kan faktiskt bli ett Yogapass eller gym på morgonkvisten.

//Lisa

Go´middag

I går var det söndag och vi hann med riktigt mycket. Vi gick en morgonpromenad i solen, städade lägenheten, gymmade, åt på Vapiano och såg filmen Äntligen midsommar. Äntligen midsommar, vilken tragisk film alltså samtidigt som den var väldigt rolig! Jag säger då det hahaha..... väl värd att se i alla fall =)

I dag jobbade jag sent och slutade 19.00,var helt slut när jag kom hem. Men Alex lagade middag idag som bestod av fläskfilé, klyftpotatis, sallad och bröd. Riktigt gott, var nog faktiskt det godaste han lagat någonsin! Så jag hoppas det blir fler gånger ;)

Nu ska jag sova,


//Lisa


Fixar och donar med bloggen just nu....

Förnyar den lite.... är inte riktigt klar än!


Vännen min i Falu kuriren

I veckan var min bästa Elisabeth med dotter i tidningen! Vi är både uppvuxna i slätta och har varit vänner sedan hon föddes, jag är två månader äldre än henne ;) Go Slätta =)
//Lisa

I bland kan det bli dyrt att snåla...

Nu är ytterligare en arbetsvecka avklarad och den gick snabbt om bara den. Jag har även hunnit träna två gånger under veckan vilket jag är otroligt glad för, jag älskar att träna! Men nu är det helg och verkligen underbart att vara ledig. I går kväll tog vi det rätt lugnt, lite soffhäng med grannarna bara. Patricia hade gjort en supergod kladdkaka som vi mumsade i oss!

I dag har jag varit och hjälpt till i svenska kyrkan på en juniorträff, vi firade in våren med lekar och fika i parken. Sen tog jag och Alex en runda på stan och det blev så klart lite shopping för mig, ett par fina vårskor! Sedan åt vi på en vegetarisk restaurang som vi blivit tipsade om. Man plockar maten själv från buffén och betalar sedan för den maten man tagit. Konstigt nog blev min mat ca 35kr dyrare än Alex mat... jag måste ha tagit väldigt "tunga" saker ;). Det var i alla fall väldigt god mat och värt varenda öre! Alex shoppade INGENTING när vi var på stan och var väldigt nöjd över det. Han tänkte även spara in någar extra kronor genom att inte köpa någon biljett till tåget hem. Men efter några hållplatser klev det så klart på fyra kontrollanter och Alex åkte dit med buller och brak. Han försökte så klart snacka sig ur situationen, han var visst på "besök här hos mig" och "trodde att han hade en biljett som gällde" men i det här landet finns det inga undantag så han fick snällt betala 80chf som är ca 560kr. Det blev en dyr shoppingdag för honom i alla fall! Jag fick i alla fall valuta för mina shoppingpengar, ett par nya fina skor =)

Nu ska vi se Äntligen midsommar!



Shopping i Zurich

 
På restaurangen Hitlti


Skoaffären med Universitetet i bakgrunden


Shopping!


//Lisa

Underbar påsk

Pga av väldigt segt internet och fullt upp hela veckan kommer det här inlägget först nu...


13.30 i fredags började vi vår resa mot Sverige och Umeå som denna gången gick via Riga och Wasa. Tydligen en helt ny rutt som Air Baltic har börjat köra. Den tog ju lite längre tid än vanligt, men vi kom ju fram tillslut i alla fall vid 22.30. Dagen till ära bjöds det på silltårta hos Familjen Andersson/Bodén.

En riktig favorit kan jag lova! Vi fick en bra start på lördagen med Ullas pannkakor till brunch följt av några timmars shopping på stan innan det bjöds på mat hos Eva-lena och Martin i deras nya och fina lägenhet. Efter middagen gick vi vidare till sviten som jag och Alex hade bokat på hotel Avenyn. Vi hade ett presentkort på minisviten, men den var "tyvärr" upptagen denna lördag så vi slog till och bytte upp oss till stora sviten istället! Sviten var toppfräsch och hade givetvis en relaxavdelning där killarna tillbringade större delen av kvällen. Under kvällen trillade det in ytterligare lite fler vänner och det var verkligen hur kul som helst att träffa alla igen! Sist jag var i Umeå var ju i slutet på juli förra årets så det var verkligen på tiden att göra ett besök. Kvällen avslutades med ett besök på Allstars där vi dansade loss och hade trevligt!

Söndagen bestod av en välbehövlig sovmorgon, middag hos svärföräldrarna och sedan spelkväll hos Eva-lena och Martin tillsammans med Malin, Erik och Henke. Vet inte om alla var övertrötta eller bara otroligt glada att se varandra för denna kväll var verkligen helt fantastiskt sjukt rolig! Nått alldeles extra kan jag lova och humorn var verkligen på topp.... ;)
 
Jag hade en otroligt rolig helg i Umeå med nära och kära, lite synd dock att en del var i fjällen och firade påsk men vi får se till att ses i sommar istället! Det kändes otroligt tungt att gå upp kl 03.40 på måndagsmorgonen för att börja resan tillbaks mot Zurich, men nu är jag här och det känns bra det med. Saknar er alla otroligt mycket redan nu! Det kändes även lite konstigt att åka till Sverige utan att vara i Falun och träffa familjen och mina älskade vänner. För påsken brukar ju egentligen firas i familjen Nilssons fjällstuga men i år blev det som det blev och det blev ju bra det med =)



"Salongen" i sviten


Evis, Lisa, Therese och jag


Spelkväll hemma hos Eva-lena och Martin


Henke, Erik och Alex


Malin och Martin


Erik... gillade inte kemeror med två blixtar


//Lisa

GLAD PÅSK

Vid 11-tiden igår gick jag hem från jobbet då jag började känna mig riktigt illamående och hängig. Senare på eftermiddagen låg jag däckad i magsjuka, men idag känner jag mig redan mycket bättre som tur är. Lite febrig på morgon och riktigt sliten men känns som jag är på bättringsvägen vilket är riktigt tur eftersom vi i morgon flyger till Sverige och Umeå.

Synd dock att jag blev sjuk just i går då jag och Alex hade ett viktigt möte ibokat angående nästa säsong men Alex verkade klara det galant utan mig. Nu har vi en del att tänka igenom innan vi tar ett slutgiltigt beslut om hur det blir för oss nästa säsong. Jätte synd också att vi missade den inplanerade träffen med Linda och Daniel som var i Zurich på besök i dag. De är för tillfället bosatta i Bern då Daniel har spelat innebandy med Köniz de senaste tre åren men flyttar tillbaka till Sverige och Göteborg senare i vår. Men Linda kommer hit på besök sista helgen i april då det är nationsturnering här i Zurich! Riktigt roligt ska det bli =)

GLAD PÅSK TILL ER ALLA!

Hoppas ni får en trevlig påsk med nära och kära oavsett var ni befinner er.

//Lisa


RSS 2.0