Europa park



I går var det sechseleuten här i Zurich vilket också betyder att vi var lediga från jobben, så jag och Alex passade på att åka tillTyskland och besökte det omtalade Europa park som är ett stort nöjesfält med ett stort antal åkattraktioner. Ytan var enormt stor och det fanns många restauranger och pubar att välja mellan och små mysiga promenadstråk att gå. Det märktes att det var lågsäsong för det var inte alls långa köer varken till karusellerna eller restaurangerna och det var ju himla bra tyckte vi! Parken var uppbygd som ett "minieuropa" där många länder fanns med. T ex så fanns det ett litet skandinavien där de hade byggt upp en liten svenskby som ni kan se på korten nedan. Kul att se Luleå på ett nöjesfält i Tyskland!  Den grekiska staden med små vita hus och god mat blev snabbt en favorit.

Vår absoluta favoritkarusell blev Silver star som är Europas högsta och största "berg- och dalbana" och det var nog den värsta vi har åkt någonsin. Magen vände sig ut och in några gånger under tiden man åkte men den var sjukt rolig! Vi åkte även andra som också var riktigt roliga, ni får klicka på länken ovan och kolla in på hemsidan om ni är mer nyfikna på parken.

Alex hittade även en annan favorit som han fastnade för och det handlade om vatten. Det gick ut på att skjuta vatten på folket på båtarna och de som var på båtarna sköt vatten på de som stod på land. Alex nöjde sig med att stå kvar på land men han blev som ett barn igen när han fick leka vattenkrig som ni kan se på bilderna ;)

Med ett strålande solsken och över 20 grader varmt blev vi riktigt nöjda med den här dagen, kan nog hända att vi åker dit igen.

//Lisa









  
   
    
  

            


Kommentarer
Postat av: Sophia

Vi var där i lördags o var verkligen grymt :) Silver Star var helt klart toppplaceringe, hoppas ni åkte Blue Fire också som jag verkligen gillade! Nu är det snart helg och då väntar Sverige helg i storstan :) Ses snart, kram



P.S Kul att ni stannar oxå, får se hur många som det blir här nere nu.. :)

2010-04-22 @ 16:05:27
URL: http://sophiamolin.blogg.se/
Postat av: Lina

Hej hej! det är verkligen roligt att gå in och läsa din blogg. Ni verkar haft en toppen dag på Europa park. Kram och hälsa Alex

2010-04-23 @ 12:30:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0